28.12.2023
Redakce

Dynamo porazilo KalPu a postupuje přímo do semifinále Spengler Cupu!

Hokejisté Pardubic zvítězili i ve svém druhém utkání na slavném Spengler Cupu, finský celek KalPa Kuopio porazili těsně 2:1, a postupují přímo do semifinále turnaje! Rozhodující gól vstřelil tři minuty před koncem Tomáš Zohorna, skóre utkání otevřel po krásné kombinaci Robert Kousal. Skvělým výkonem podržel Dynamo brankář Milan Klouček. Účast v semifinále je pro Pardubice největším úspěchem na turnaji v klubové historii!

Spengler Cup 2023, 2. kolo, čtvrtek 28.12.2023, Eisstadion Davos

Dynamo Pardubice

KalPa

2:1
0:0 0:0 2:1
Branky a nahrávky: 42. Kousal (Radil, Zohorna), 58. Zohorna (Klouček) – 49. Klemetti (Sissons, Pitkanen). Rozhodčí: Stricker, Hürlimann – Lederer, Stalder. Vyloučení: 9:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 6800. Střely na branku: 20:17. Vhazování: 27:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.
Dynamo Pardubice: Klouček – Čerešnák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Hájek, Bučko – Hyka Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna, Kousal – Kaut, A. Musil, Cienciala – Paulovič, Poulíček, Mandát – Pochobradský.
KalPa: Jatkola – Mattila, Sissons, Gallet, Westerlund, Ruotsolainen, Lappalainen, Salmela, Lantta – Klemetti, Rissanen, Kantner – Maenpaa, Rasanen, Tavernier – Pitkanen, O. Kapanen, Korhonen – Okany, Immonen, K. Kapanen.

Komentář

V utkání s finským soupeřem šlo o přímý postup do semifinále. Dynamo muselo pro zaručenou účast mezi nejlepší čtyřkou zvítězit alespoň v prodloužení, vyhrocený zápas nakonec zvládlo těsnou výhrou v základní hrací době.

První gól utkání vstřelil až ve 42. minutě Robert Kousal. Pardubický odchovanec trefil prázdnou branku po krásné přihrávce Lukáše Radila. Kousy se na Spengler Cupu střelecky prosadil po šesti letech, tehdy hájil barvy místního Davosu.

Podruhé se na letošním Spengler Cupu trefil Tomáš Zohorna! Necelé tři minuty před koncem vyslal na Jatkolu nechytatelnou střelu ze střední vzdálenosti, rozhodl o výhře svého týmu a přímém postupu do semifinále. Zohy si připsal také asistenci na první gól Roberta Kousala.

KalPa si v zápase zahrála celkem 9 přesilových her, ve třetí třetině se Dynamo muselo bránit hned pětkrát. Právě v početní výhodě finský celek srovnával na 1:1.

V brance podržel svůj tým Milan Klouček. V zápase si připsal několik klíčových zásahů a jeho úspěšnost zákroků činila 94.1 procent.

Do sestavy Dynama se v utkání s KalPou vrátil Ondřej Vála, který vinou zranění chyběl týmu od 3. prosince. Proti finskému soupeři strávil na ledě 19 minut a 8 vteřin, dvakrát vystřelil na branku a 1 střelu soupeře zblokoval.

I přes to, že v tomto utkání nenastoupil žádný švýcarský celek, Eisstadion byl znovu vyprodaný a fanoušci vytvořili skvělou kulisu.

Generálním partnerem Dynama na Spengler Cupu je D+D Elektromont.

Ohlasy po utkání

Marek Zadina (asistent trenéra HC Dynamo Pardubice): „Dnes to byl strašně těžký zápas. My i KalPa jsme hráli velmi dobře, byl to zápas nahoru dolů. Chvíli jsme tlačili my, chvíli soupeř. Myslím, že rozhodlo, že jsme ubránili oslabení. Měli jsme jich až moc, toho se musíme vyvarovat. Naši kluci to chtěli víc, o gól jsme byli lepší a dotáhli jsme to do vítězného konce.“