26.03.2024
Redakce

Známe soupeře pro semifinále! Do cesty se nám postaví Litvínov

Dynamo už zná svého soupeře, se kterým se utká v semifinále! Mezi nejlepší čtyřkou se svěřencům Marka Zadiny postaví Litvínov, který ve čtvrtfinále vyřadil silnou Kometu Brno poměrem 4:2 na zápasy. Semifinálová série odstartuje už v neděli 31. března v Pardubicích. Druhé utkání je naplánováno o den později.

V boji o účast v extraligovém finále se Dynamo utká s Litvínovem. Verva se mezi čtyři nejlepší celky letošní sezóny probojovala přes Kometu Brno, kterou ve čtvrtfinále vyřadila poměrem 4:2 na zápasy. Ještě před tím si svěřenci trenéra Karla Mlejnka museli poradit v předkole s Plzní, které však nedovolili získat ani jeden zápas.

S Litvínovem se pardubičtí hokejisté v letošní sezóně potkali čtyřikrát. Dvě výhry zapsalo Dynamo, dvakrát se radoval Litvínov.

První vzájemný souboj přišel už v prvním extraligovém kole. Pardubickou výhru 5:1 tehdy řídil hlavně druhý útok ve složení Radil-Zohorna-Kousal, který se podílel na třech gólech. Ve druhém zápase přišla řada na Litvínov, ten na domácím ledě dovolil Dynamu jen jednu branku a po výhře 4:1 bral tři body. Další utkání se odehrálo zpět na pardubickém ledě, také tentokrát se však radovala Verva. Na výhře 4:2 se dvěma body podílel Tomáš Urban, který v litvínovském dresu hostoval právě z Dynama. Zatím poslední vzájemné utkání si už Dynamo pohlídalo. Na ledě soupeře bralo tři body po výhře 3:1 a skvělém týmovém výkonu podpořeném fantastickými zákroky Romana Willa.

Minimálně další čtyři vzájemné zápasy nyní na oba celky čekají v semifinále. To začne už v neděli 31. března od 17:00. Druhé utkání se ohraje ve stejný čas o den později. Do Litvínova se poté série přesune 4. a 5. dubna. Vstupenky na domácí zápasy jsou v prodeji, aktuálně probíhá druhá fáze prodeje pro majitele účtu Dynamo ID. Více informací o vstupenkách na semifinále naleznete ZDE.