03.04.2024
Redakce

Zápasy na ledě Litvínova? Rychlejší přístup a méně času, říká Patrik Poulíček

Pardubičtí hráči se přesouvají do Litvínova. Po výhrách v prvních dvou semifinálových zápasech budou nyní bojovat svěřenci Marka Zadiny na ledě soupeře. „Musíme se připravit na rychlejší přístup a méně času," popisuje Patrik Poulíček, jehož čtvrtý útok zatím předvádí ve vyřazovacích bojích skvělé výkony. „Ten ice time se snažíme splatit jakkoli," říká v rozhovoru.

„Je to těžká série. Možná méně urputnější a vyhecovanější, než byla ta s Hradcem. Ty zápasy ale byly vyrovnané. Rozhoduje každá chyba a každý gól. Jsme moc rádi, že zatím je to pozitivní skóre na naší straně a budeme dělat všechno pro to, aby to tak bylo i po těch venkovních zápasech," komentuje dosavadní průběh série Patrik Poulíček.

„Nemyslím si, že zápasy v Litvínově budou jiné. Možná jedině rozměrem hřiště. My si ty pozitivní věci z prvních zápasů chceme přenést i do Litvínova a poučit se z chyb, které jsme udělali." Třetí a čtvrté semifinále je naplánováno na 4. a 5. dubna. Ve čtvrtek bude úvodní buly vhozeno v 17:30, v pátek o hodinu a půl později.

Zimní stadion Ivana Hlinky je známý užším hřištěm. Hráči Dynama na něm v letošní sezóně nejprve museli zkousnout porážku 1:4. V druhém zápase na litvínovském stadionu už se Pardubáci radovali po výhře 2:1. „Musíme se připravit na rychlejší přístup a méně času. Rychleji se budeme muset rozhodovat," ví Poulíček.

„Litvínovský tým chce, s pomocí diváků, vždy vytvořit na soupeře tlak. Snaží se co nejvíce soupeře zatlačit a vytěžit co nejvíc z dobrého pohybu, který mají. My se musíme připravit, že to může nastat i v těch zápasech, které nás čekají a musíme se s tím poprat," dodal.

Do Litvínova vycestoval pardubický tým s jednodenním předstihem. V čem může být podle Poulíčka výhoda dřívějšího příjezdu? „Je do delší cesta a jsme moc rádi, že máme takové podmínky, abychom vyrazili o den dřív, v klidu se nasnídali, užili si trochu nějaký volný čas. Nemusíme trávit zápasový den na cestě v autobuse, přeci jen je to pohodlnější, že člověk je na pokoji a lehne si do postele."

Skvělým způsobem se v dosavadním průběhu play off prezentuje celý Poulíčkův čtvrtý útok. Už čtyřikrát se v letošních vyřazovacích bojích prosadil Tomáš Vondráček, třikrát se do statistik zapsal Jan Mandát a Patrik Poulíček má v sedmi zápasech čtyři body. „Jsme si vědomi toho, že nám to jde. Věříme si," popisuje třicetiletý útočník.

„Snažíme se co nejvíce komunikovat, vysvětlovat si různé situace. Sedli jsme si právě tou komunikací a otevřeností. Jsme schopni si vyhovět a řešit ty situace správně. Snažíme se těžit z našeho pohybu a důrazu. Ty zápasy jsou takové, že postrádají trochu ty technické věci a jde více o zarputilost a osobní souboje, což je naše přednost. To, že dokážeme proměnit nějaké šance, které si vytvoříme, je jen další plus. V konečném důsledku je jedno, kdo ty góly dá, protože důležité je konečné skóre a vyhraný zápas. Určitě jsme ale rádi, že takto přispíváme týmu a můžeme se trenérům odvděčit za důvěru. Ten ice time se snažíme splatit jakkoli, ať už černou prací, nebo góly," zakončil "Poula".