07.07.2023
Redakce

V Lize mistrů nás čekají kvalitní soupeři. Motivuje nás to, říká Jan Kolář

Zkušený šestatřicetiletý obránce Dynama Jan Kolář se s týmem připravuje na náročnou sezonu plnou atraktivních utkání. Po roce, kdy jej tížila různá zranění, chce do nového ročníku vstoupit v té nejlepší formě a pomoci týmu i třeba k zisku trofeje Ligy mistrů. „Čekají nás kvalitní evropští soupeři, proti nimž nebude jednoduché zvítězit. Moc se na to těším,“ říká Kolář.

„Hrát zápasy je pro hráče vždy příjemnější než trénovat. Duely v Lize mistrů, ale i jiných zahraničních soutěžích budou na velké úrovni a mohou nám dodat spoustu zkušeností pro utkání v extralize,“ hodnotí Jan Kolář.

Ostřílený pardubický bek se v předchozím ročníku potýkal s několika zraněními, která ho vyřadila ze hry na značnou část sezony. „Nikdy jsem nebyl náchylný na zranění, ale když už se mi něco přihodilo, tak to bylo na konci sezony. Teď se mi to akorát všechno semlelo během jednoho roku. Nechci říct, že jsem si na to zvykl, to určitě ne, ale s Petrem Mockem jsme nastavili nějaký režim při prvním zranění a pak jsme pracovali podobně i v dalších případech,“ pokračuje.

Hráčský kádr Dynama se od minulé sezony příliš nezměnil, ovšem trenérský štáb rozhodně ano. Klub oznámil, že po Radimu Rulíkovi převezme žezlo Václav Varaďa, který extraligu ovládl jako kouč třikrát a dvakrát také skončil druhý. „Mluví za něj výsledky. Má mnoho medailí, spoustu prvních míst a my jsme rádi, že ho tu máme. Chceme, aby tento rok byl ještě lepší než ten předchozí,“ komentuje Jan Kolář.

Šestatřicetiletý pardubický rodák odehrál v Dynamu již 12 sezon. S týmem vyhrál extraligu celkem dvakrát v letech 2009/10 a 2011/12. Titulové mančafty se ale podle Jana Koláře se současným týmem srovnávat nedají. „Dříve se hrál jiný hokej, déle se to tu budovalo. Tím nechci říct, že byl tento kádr tvořen narychlo, ale je tu obrovský kontrast mezi tím, že ještě nedávno jsme hráli o udržení a najednou bojujeme o titul. Řekl bych, že dnes tu jsou o něco kvalitnější hráči než tenkrát. Organizace se celkově proměnila a udělala spoustu kroků dopředu,“ dodává.