25.03.2024
Redakce

Tři týmy v semifinále! Kromě áčka si o medaile zahraje i dorost a devátá třída

Dynamo má další zástupce mezi nejlepší čtyřkou týmů! Už v sobotu 23.3. si postup do semifinále zajistil A tým Dynama a také dorost. Oba celky shodně vyřadili rivala z Hradce Králové. O den později se z postupu radovala také devátá třída, která si poradila se Slavií. Necelých dvacet hodin stačilo, aby postup do semifinále oslavily rovnou tři týmy Dynama!

O velkém čtvrtfinálovém vítězství Dynama nad Hradcem už pravděpodobně víte. Tým trenéra Marka Zadiny vyřadil největšího rivala poměrem 4:1 na zápasy a zaslouženě si zahraje v semifinále. Mezi nejlepší čtyři týmy soutěže se však dokázali probojovat také další dva týmy Dynama!

Vyřadit ve čtvrtfinále Hradec Králové totiž dokázali i pardubičtí dorostenci. „Věděli jsme, že nás čeká možná nejtěžší zápas série – udělat ten poslední krok a postoupit. Byli jsme rádi za první gól v utkání, myslím si, že jsme hráli velmi dobře. Potom Hradec srovnal po pěkné individuální akci, kdy jsme si nenabrali hráče ve středním pásmu. Od vyrovnání to z naší strany do konce třetiny bylo trochu slabší a pasivnější, než bychom chtěli, o přestávce jsme si k tomu něco řekli. Celé dvě zbylé periody už byly z naší strany velmi dobré, i když Hradec měl několik šancí a závarů kolem branky, hodně nás podržel gólman Matěj Tuláček, i díky němu jsme to dotáhli do vítězného konce. Série byla v Hradci celkově z obou stran na vyšší úrovni odpovídající play-off," říkal po rozhodujícím čtvrtfinále trenér dorostu Vojtěch Faltys.

Dorost o postupu rozhodl dvěma venkovními úspěchy. K úvodní výhře z domácího prostředí totiž přidal na hradeckém ledě vítězství 8:2 a 4:1. „Byl to velký boj až do konce, děkuji soupeři za super sérii. My se budeme snažit pokračovat v naší hře a uspět v další fázi vyřazovacích bojů," doplnil Faltys.

Jeho svěřenci si po postupu na domácím ledě užili také děkovačku přímo před zaplněným kotlem v enteria areně.

Kromě toho se dočkali také gratulací od hráčů pardubického áčka.


Jako poslední si postup mezi nejlepší čtyři týmy v soutěži zajistili pardubičtí deváťáci. Svěřenci trenéra Marka Hemského využili po prohře v úvodním zápase série výhodu domácího ledu na sto procent. Sérii vyrovnali výhrou 9:3 a v rozhodujícím duelu zvládli drama, které rozhodovala až třetí třetina, ve které si Dynamo čtyřmi góly zajistilo vytoužený postup. V semifinále narazí deváťáci na Liberec.

Rovněž semifinále se hraje na dvě vítězná utkání, přičemž vypukne ve středu 27. března v Pardubicích. Přijít deváťákům fandit můžete skrz vrátnici enteria areny, vstupné činí 10 korun.