13.04.2024
Redakce

PREVIEW: Dorostenci se pokusí v pátém zápase finále extraligy odvrátit mečbol Mladé Boleslavi

Pardubičtí dorostenci odjeli z Mladé Boleslavi s prázdnou a prohráli třetí i čtvrté utkání finálové série play off Extraligy dorostu. Středočeši tak vedou na zápasy 3:1 a mají ve svých rukách mečbol, který se pokusí hokejisté Dynama odvrátit. Přijďte naše mladíky podpořit do enteria areny! Pátý duel startuje v neděli 14. dubna v 15:00. Vstupné je 10 Kč.

Ve čtvrtečním klání se Pardubice a Mladá Boleslav výsledkově přetahovaly. Dynamo sice ani jednou v zápase nevedlo, ale dvakrát rychle dokázalo vyrovnat. Bruslaři se natrvalo odpoutali až ve třetí třetině, kdy vstřelili pět a půl minuty před koncem třetí gól, do prázdné branky pak přidali čtvrtou trefu a zpečetili výhru 4:2. Čtvrté utkání, hrané v pátek 12. dubna, se pardubickým dorostencům příliš nepovedlo. Dorost trápila především efektivita, ale ve třetí třetině také disciplína, a nakonec padl 2:6.

„Zaprvé jsme dneska měli hodně gólovek, ale dali jsme jich úplné minimum. Řekl bych, že minimálně 10 vyložených šancí tam na naší straně bylo a dostkrát jsme ani netrefili bránu nebo nestihli zakončit. A když už jsme se mezi tři tyče trefili, tak přímo do brankáře. Tenhle faktor byl nejvíce rozhodující,“ hodnotil páteční bitvu trenér dorostenců Vojtěch Faltys.

Série se nyní vrací do Pardubic, kde už se Dynamu zvítězit jednou podařilo, a to v prvním finálovém střetnutí. V něm Východočeši otočili stav 0:1 na konečných 2:1. Z vyrovnávací trefy se dorost radoval ve 48. minutě a vítězný gól zaznamenal v čase 58:11 David Krčál, který proměnil rychlý protiútok zakončením na bližší tyč. Dynamo teď musí na vítězství z prvního mače navázat, aby odvrátilo mečbol Bruslařů.

„Kromě koncovky musíme zlepšit také disciplínu. Rozhodčí dneska byli vidět až moc, ve třetí třetině jsme to oboustranně neustáli a byla z toho taková bramboračka. Určitě bychom také neměli dělat tolik individuálních chyb ve středním a obranném pásmu,“ burcuje své svěřence Faltys.

Pátý duel vypukne v enteria areně v neděli 14. dubna od 15:00. Přijďte naše mladíky podpořit! Vstupné je 10 Kč.