17.03.2024
Redakce

PREVIEW: Čtvrtfinálová série se přesune do Hradce Králové

Dynamo zvládlo na domácí půdě první dvě čtvrtfinálová utkání a vede 2:0 na zápasy. Nyní se série přesune na led soupeře. Třetí čtvrtfinále se v ČPP Aréně odehraje v úterý 19. března od 19 hodin, čtvrtý zápas o den později v 18 hodin.

Pardubičtí hokejisté pojedou do Hradce Králové s vedením 2:0 na zápasy. V úvodním utkání série muselo Dynamo dvakrát dotahovat náskok soupeře. To se díky dvěma trefám Tomáše Zohorny a gólu Tomáše Vondráčka podařilo. Lukáš Sedlák následně poslal svůj tým do vedení, ale Hradec srovnal a zápas musel do prodloužení. V nastaveném čase rozhodl o prvním bodu v sérii pro Dynamo už po minutě a půl Martin Kaut.

„Tohle jsou přesně ty zápasy, které ukazují ten tým a naši sílu. Jsem rád, že se nám to podařilo dovést do vítězného konce,“ říkal po zápase střelec rozhodující branky.

Ve druhém klání se na gól čekalo do poloviny utkání, kdy se trefil Tomáš Vondráček. Mountfield ve třetí třetině skóre otočil, ale Dynamo v přesilové hře vyrovnalo. Zdálo se, že i druhý duel série dospěje do prodloužení, ale šest vteřin před sirénou vstřelil rozhodující gól Robert Kousal a zařídil tak druhou výhru v sérii.

„Neskutečná euforie. Ještě jsem se podíval na kostku, viděl jsem tam těch šest vteřin, tak jsem si říkal - je konec, paráda,“ ulevilo se Robertu Kousalovi.

Čtvrtfinálová série se nyní za stavu 2:0 pro Pardubice přesune do Hradce Králové. Třetí zápas se v ČPP Aréně odehraje v úterý 19. března od 19 hodin a živě ho bude vysílat ČT sport.