13.04.2024
Redakce

Dynamo proti Třinci ve finále! Začínáme už 16. dubna

Finále extraligy se blíží! Dynamo, které do něj postoupilo přes Litvínov poměrem 4:0 na zápasy, se nyní dočkalo svého soupeře. O Pohár T. G. Masaryka si to svěřenci Marka Zadiny rozdají s obhájci titulu z Třince, kteří se stali prvním týmem v historii soutěže, jemuž se podařilo otočit stav 0:3 v sérii play off na 4:3. První finálový duel je na programu 16. dubna v pardubické enteria areně.

Dynamo vyřadilo v semifinále Litvínov nejrychlejší možnou cestou a po ovládnutí série poměrem 4:0 na zápasy čekalo na svého soupeře více než týden. Nyní už je jasné, že ve finále čeká na pardubické hokejisty Třinec. Oceláři si v dramatické semifinálové sérii poradili se Spartou, jež sice vedla 3:0 na zápasy, ale nakonec se svěřencům Zdeňka Motáka povedlo sérii otočit ve čtvrtém prodloužení rozhodujícího duelu a dosáhnout tak historického obratu, který ještě žádný tým v extraligovém play off nikdy nezaznamenal. Slezané zdolali Spartu v posledním sedmém klání 3:2 po prodloužení a zajistili si tak již šestou účast ve finále v řadě.


V tabulce po základní části skončili třinečtí hokejisté na třetím místě právě za Spartou a Pardubicemi. Celkově se oba týmy potkaly v letošní sezóně čtyřikrát, třikrát se radovala družina Marka Zadiny, jednou Oceláři.

První vzájemný zápas se odehrál v enteria areně a vyšel lépe Východočechům, kteří brali dva body za výhru 4:3 v prodloužení, kdy rozhodující trefu zapsal Patrik Poulíček. Dynamo poté na vítězství navázalo také v Třinci, kde zdemolovalo Slezany 5:1. Pět branek vstřelily Pardubice také ve třetím utkání, jež už však bylo výsledkově vyrovnanější a skončilo 5:3. Výhru dirigoval Lukáš Radil, který skóroval dvakrát z přesilovky. Dosud jediný triumf v letošním ročníku zaznamenal Třinec v 51. kole. V tu dobu už však mělo Dynamo jistý titul. Oceláři se tehdy radovali z výhry 4:3 po samostatných nájezdech

Série odstartuje už v úterý 16. dubna od 18:00 v pardubické enteria areně. Druhý zápas je naplánovaný ve stejném čase o den později. Do Třince se série přesune v sobotu 20. dubna a v neděli 21. dubna.