28.10.2022
Klub

Dynamo podpoří Martina Petruse, pomozte také!

Pardubický klub se připojí k pomoci Martinu Petrusovi, pardubickému odchovanci, kterému byla diagnostikována progresivní svalová dystrofie. Pomozte i vy a přispějte Martinovi na péči a kompenzační pomůcky! Přispívat můžete na transparentní účet č. 2202358480/2010.

Martin Petrus působil téměř celou kariéru v mládežnických kategoriích Dynama, kde nastupoval například s Ondřejem Matýsem, Milanem Kloučkem, Filipem Zadinou nebo Ondřejem Machalou. Po skončení hráčské kariéry se stal trenérem mladých pardubických nadějí.

V roce 2020 však byla Martinovi diagnostikována progresivní svalová dystrofie (postupné odumírání nervových vláken ve svalech - nemoc podobná ALS). Účinná terapie progresivních svalových dystrofií zatím bohužel neexistuje, ale vhodnou symptomatickou terapií kombinovanou s denní cílenou rehabilitací lze významně zpomalit progresy nemoci.

Právě Ondřej Machala se společně s kamarády nyní svému nejlepšímu kamarádovi rozhodli pomoci a založili transparentní účet, na který můžete Martinovi přispět na kompenzační pomůcky (elektrický vozík, zdravotní pomůcky, přestavbu koupelny, léčebné pobyty a intenzivní rehabilitace) i vy. Číslo transparentního účtu: 2202358480/2010.

HC Dynamo Pardubice daruje Martinovi na péči a kompenzační pomůcky 100 tisíc korun.