15.11.2014
(HoH)

Pardubice promarnily šance, proto v Brně prohrály

BRNO — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se ve šlágru pátečního 20. kola Tipsport extraligy v Brně neprosadili. Východočeši prohráli ve vyprodaném Rondu 0:5 a v průběžné tabulce klesli na páté místo. Pardubice potřetí v řadě venku nebodovaly.

„Věděli jsme, že Brno posledních deset zápasů odehrálo velmi dobře a je v herní pohodě. Poslední dobou nám venkovní zápasy nešly. Proto jsme chtěli být od začátku aktivní, aby jsme zápas dobře rozehráli. Místo toho nás Kometa předčila ve všech činnostech a získala zaslouženě dvoubrankové vedení. To bylo nejdůležitější pro celkový obraz utkání,“ řekl po skončení utkání asistent trenéra HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Miloš Říha.

Zatímco v první třetině byli hosté mírně střelecky aktivnější 10:8, ve druhém dějství se poměr zřetelně otočil… „Za každého stavu jsme měli příležitosti ke vstřelení gólů, mohli jsme se do zápasu vrátit. Což se nám ani jednou nepodařilo. Kometa vyhrála naprosto zaslouženě. Musíme se zamyslet nad zápasy venku, které nehrajeme vůbec dobře,“ doplnil trenér Pardubic.

Největší šanci Pardubic měli na začátku třetí třetiny Petr Sýkora a Tomáš Zohorna. Prvně jmenovaného vychytal v pátečním večeru bezchybný Marek Čiliak, hráč s číslem 79 jej z dorážky sice překonal, ale radost mu zkazil náraz puku do horní tyče, což posléze potvrdil take videorozhodčí.

„Když ani z takových šancí nedáme góly, tak nemůžeme pomýšlet na úspěch. Dnes jsme střelecky zcela propadli a Brno nás přehrálo ve všech směrech,“ posteskl si útočník Pardubic Tomáš Zohorna.