27.10.2014
Jan Hrabal

Chceme odčinit páteční zápas, tvrdí kapitán Petr Čáslava

PARDUBICE — Tři zápasy v tomto týdnu čekají na hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši přivítají v úterý Karlovy Vary, v pátek Hradec Králové a v neděli jedou do Olomouce. Před reprezentační přestávkou hrají o devět bodů.

Letošní statistiky Petra Čáslavy
Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
15 2 2 4 −3 8

Poslední zápas se Východočechům vůbec nevyvedl, v pátek prohráli doma s Mladou Boleslaví 3:8. O výsledku utkání rozhodla hrůzostrašná první třetina, po jejímž konci prohrávaly Pardubice 0:4.

„Pro nás bylo lepší, že jsme díky volné neděli měli více času se zamyslet nad vysokou páteční prohrou s Mladou Boleslaví. Rozebrali jsme ji a řekli si svoje,“ prohlásil kapitán HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Petr Čáslava

Celý mančaft si uvědomuje, že je třeba nyní nahrabat co nejvíce bodů před reprezentační přestávkou. „Čekají nás dva domácí a jeden venkovní zápas, potřebujeme je sehrát co nejlépe a urvat co nejvíce bodů. Před pauzou budou velmi důležité,“ řekl Petr Čáslava.

Karlovy Vary budou hrát agresivní hokej

V úterý 28. října 2014 Pardubice hostí karlovarskou Energii, kterou dokázali v prvním letošním vzájemném utkání porazit 4:2. „Hlavně chceme odčinit domácí zápas s Mladou Boleslaví a ukázat, že to byla náhoda a ne celkové selhání,“ zdůraznil pardubický zadák.

Petr Čáslava

Před dvěma týdny se Pardubicím zápas v KV Areně povedl, na druhou stranu Energie dokázala vyhrát devět z posledních jedenácti utkáních u Zelené brány. „Karlovy Vary budou hrát podobně jaká Mladá Boleslav, tedy agresivní hokej, my jim musíme dát takovou hru, aby se oni museli přizpůsobit nám,“ konstatoval Petr Čáslava.

Hned po úterním utkání s Karlovými Vary čeká na Pardubice poslední domácí zápas v řadě – DERBY #2 proti Mountfieldu HK. „Do včera zněla v kabině Mladá Boleslav, dneska v ní jsou Karlovy Vary a Hradec Králové začne až po úterním zápase, který potřebujeme zvládnout,“ doplnil Petr Čáslava.