01.04.2014
Jan Hrabal

APRÍL: Derby se v nové sezoně přesunou do O2 areny

PARDUBICE — Se zajímavou novinkou přichází hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice pro příští sezonu 2014/2015. Domácí zápasy proti Mountfieldu Hradec Králové neodehraje v ČEZ Areně, ale bude je pořádat v pražské O2 areně. Důvodem je vyšší kapacita libeňské haly.

Všechny čtyři východočeská derby byla i přes konkurence televizních přenosů na programu ČT sport vyprodáno, zápasy v Pardubicích zhlédlo vždy 10 194 diváků, na královéhradecký zimní stadion jich dorazilo 7700. O všechny zápasy panoval mimořádný zájem, po vstupenkách se zaprášilo vždy několik hodin až dní před začátky utkání.

Nejen z těchto důvodů odehraje hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice své domácí zápasy proti Mountfieldu Hradec Králové v O2 areně. „Zájem o vstupenky na východočeská derby byl vždy výrazně vyšší, než jsou kapacity hal. Do naší se vejde přes deset tisíc diváků, do O2 arena o dalších sedm více. Přesun dvou domácích utkání do Prahy je tedy logický,“ řekl generální manažer pardubického klubu Ondřej Šebek.

Fanoušci

Pardubický hokejový klub se postará o své fanoušky. „Zajistíme vypravení zpátečního vlakového spoje mezi Pardubicemi a nádražím Praha-Libeň, zakoupená vstupenka na zápas bude sloužit jako jízdenka. Už v minulosti klub vypravil ‚Dynamoexpres‘, počítáme s tím, že název by pomohl být podobný,“ poznamenal.

Povede se vyprodat O2 arenu?

Zatím není jasné, kdy se Pardubice s Hradcem Králové opět střetnou, extraliga bude rozlosována až po skončení aktuální sezony. „Samozřejmě by bylo fajn, kdybychom hráli vzájemné zápasy v pátek nebo v neděli, aby na ně mohlo do O2 areny přijet co nejvíce fanoušků,“ řekl Ondřej Šebek.

Do O2 areny se vejde více než sedmnáct tisíc fanoušků, potenciál východočeského regionu je zápasy vyprodat. „Dělali jsme si analýzu trhu i s ohledem na specifičnost derby, vyšlo nám, že by se to mohlo povést. Učiníme takové kroky, aby se nám to povedlo,“ nechal se slyšet.

Pardubice držely rekord v počtu diváků na jednom utkání v české nejvyšší soutěži, na Open Air Game v lednu 2011 dorazilo zhlédnout souboj s brněnskou Kometou na svítkovský stadion 17 140 fanoušků, toto číslo trumflo loňské utkání Rytíři Kladno se stejným soupeřem, jež vidělo o 42 diváků více.

„Při naplnění všech míst v O2 areně včetně klubového patra, by se mohlo povést toto číslo překonat,“ uzavřel Ondřej Šebek. Doplňme, že na mistrovství světa před deset lety hlásila tehdejší Sazka Arena vyprodáno při návštěvě 17 360 diváků.