17.8.2023
Redakce

Béčko zvládlo přestřelku s Třebíčí a zvítězilo po nájezdech!

Druhý přípravný zápas Dynama B přinesl divákům na zimním stadionu v Chrudimi gólové hody! Tříbrankový náskok pardubických hokejistů dokázali hosté ve třetí třetině vymazat a rozhodovat musely až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější domácí hráči a nakonec tak zvítězili 7:6. Třemi kanadskými body pomohli k výhře útočníci Tomáš Kaut a Robin Kaplan.

přát., čtvrtek 17.8.2023, Zimní stadion Chrudim

Dynamo Pardubice B

Horácká Slavia Třebíč

7:6sn
3:2 2:1 1:3 - 0:0
Branky a nahrávky: 2. Kaut (Kaplan), 4. Lichtag (Kaut, Kaplan), 6. Hrníčko (Mikyska), 25. Zdráhal (Tvrdík), 27. Rákos (Rouha, Kubíček), 43. Kaplan (Kaut, Lichtag), rozh. náj. Mikyska – 4. Berka (Bittner), 5. Dočekal (Psota), 21. Horváth (Berka), 51. Psota, 53. Ferda (Dočekal, Bittner), 59. Dočekal (Bittner, Furch). Rozhodčí: Pilný, Veinfurter – Jiruška, Všetečka. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: . Diváci: 212. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 6:3, 6:6, 7:6.
Dynamo Pardubice B: Kadlc – Zdráhal, Kubíček, Koudelka, Nedbal, Kaštánek, Bukač, Tvrdík – Herčík, Rákos (A), Kalužík – Rouha, Mikyska (A), Hrníčko – Kaplan, Kaut (C), Lichtag – Paleček, Zeman, Pochobradský.
Horácká Slavia Třebíč: Mičán (Přecechtěl) – Buřuta, Furch, Macháň, Vodička, Poizl, Kříž, Kovář, Vašíček – Dočekal (A), Bittner (C), Psota – Berka, Horváth, Fromel – Stehlík, Svoboda Matyáš, Ferda (A) – Michalčuk, Svoboda Matěj, Jouza.

Komentář

Druhý přípravný zápas béčka přinesl hodně ofenzivní podívanou. Hned úvod první třetiny nabídl brankové hody, kdy během šesti minut padlo 5 branek. Trend se neustále opakoval, Dynamo vstřelilo branku a Třebíč na ni téměř okamžitě odpověděla.

Střelecká přehlídka pokračovala i po přestávce, kdy hosté hned v první minutě druhé části znovu srovnali. Jazýček na vahách ve prospěch Dynama mohly překlopit dvě slepené branky během 63 vteřin, Jan Zdráhal střelou do šibenice využil přesilovku a Daniel Rákos důrazem před brankou vytvořil svému týmu dvoubrankový náskok.

Když na počátku třetí dvacetiminutovky zvýšil Robin Kaplan na 6:3, utkání se zdálo být rozhodnuté. Hosté ovšem v přesilovce šťastným odrazem snížili na rozdíl dvou branek, o necelé dvě minuty později už byli na dostřel a 97 vteřin před koncem třetí části srovnali.

V prodloužení branka nepadla, a rozhodnout tak musely až nájezdy. V nich byli úspěšnější svěřenci Richarda Krále, a v přestřelce tak nakonec zvítězili 7:6. Rozhodující nájezd proměnil Josef Mikyska.

Gólově se dále prosadili Jakub Lichtag, Dominik Hrníčko a Tomáš Kaut, který si připsal také dvě asistence. Dvě přihrávky přidal ke svému gólu také Robin Kaplan. Branku Dynama B hájil ve druhém přípravném utkání Max Kadlc.


Ohlasy po utkání

Richard Král (hlavní trenér HC Dynamo Pardubice B): Dvě třetiny to byl od nás slušný výkon, hlavně směrem dopředu. Ta třetí třetina se nám úplně nepodařila, dojeli jsme trochu na nezkušenost. Měli jsme 4 velmi mladé beky, což je znát, a v těch rozhodujících chvílích jsme udělali chyby v obranném pásmu. Ale jinak jsme měli dobrý pohyb a nasazení. Na to, jaká byla kvalita ledu, tak to byl dobrý hokej.