23.8.2023
Redakce

Dynamo B udolalo Jastrzebie a zahraje si finále! Úspěšný také Zlín

První den třetího ročníku Letních hokejových her je minulostí. V úvodním semifinále se radoval Zlín, který porazil Kolín 4:1. Ve večerním zápase si pak zajistila místo ve finále také pardubická rezerva. Ta si v ofenzivním zápase poradila s polským Jastrzebie GKS 4:1 a už zítra od 18:00 vyzve v souboji o prvenství na turnaji právě Zlín.

Letní hokejové hry, středa 23.8.2023, enteria arena

Dynamo Pardubice B

Jastrzebie GKS

4:1
1:0, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 16. Žalčík (Herčík), 25. Žalčík (Rákos), 32. Bukač (Kaplan), 50. Rákos (Hrníčko, Žalčík) – 28. Urbanowicz (Bernhards). Vyloučení: 6:3. Využití: 2:1. Diváci: 348. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Dynamo Pardubice B: Honzík (Vomáčka) – Zdráhal, Bučko, Kaštánek, Bukač, Voženílek, Kubíček, Tvrdík – Hrníčko, Rákos, Žalčík, Kaplan, Kaut T., Lichtag, Herčík, Mikyska, Rouha, Pochobradský, Zeman, Paleček
Jastrzebie GKS: Lacković (Miarka) – Viinikainen, Kolusz, Urbanowicz, Arrak, Paš, Kostek, Bagin, Kopta, Starzyński, Izacky, Wajda, Górny, Bernhards, Kielbicki, Rajamaki, Kameneu, Martiška, Palaczyk, Jarosz, Zajac

Komentář

Dynamo B si zahraje finále Letních hokejových her! V enteria areně se ve druhém semifinále hrál od začátku zápasu útočný hokej. Polský tým navíc pomáhal Dynamu častou nedisciplinovaností, kterou na třetí pokus tým Richarda Krále potrestal. Po ukázkové přihrávce Daniela Herčíka se prosadil Lukáš Žalčík a otevřel tak gólový účet zápasu.

Další slibné šance vychytal brankář Lacković, který však na začátku druhé třetiny podruhé kapituloval, když ho ranou z vrcholu pravého kruhu překonal opět Lukáš Žalčík. Další branky pak přidali ještě Daniel Bukač a Daniel Rákos. Za polský celek pouze snižoval Urbanowicz.

Dynamo B si tak po zasloužené výhře zajistilo účast ve finále Letních hokejových her. Vstupenky si můžete pořídit ONLINE ZDE.

SC Marimex Kolín - Berani Zlín

Od 14:00 se v pardubické enteria areně odehrálo také první semifinále Letních hokejových her. Zlín v něm porazil Kolín 4:1, díky čemuž si zajistil místo v zítřejším finále. Do vedení se přitom už ve 2. minutě dostal partnerský klub Hradce Králové, když Vrhel našel puk v brankovišti a šikovně ho dorazil mezi tři tyče. Následně už však patřilo utkání Beranům. Ti se díky brance Süsse a dvoum přesným trefám Köhlera dostali do dvoubrankového vedení, které ještě navýšil na konečných 1:4 trefou do prázdné branky Werbik.

Branky a nahrávky: 2. Vrhel – 31. Köhler (Lang, Čáp), 43. Süss (Köhler), 48. Köhler, 58. Werbik

SC Marimex Kolín: Bartošák (30. Tichý)– Pinkas, Kolmann, Hampl, Němec, Sýkora, Naar, Klinecký – Dlouhý, Skořepa, Král, Chalupa, Vrhel, Ouřada, Síla, Koukal(C), Pajer, Šedivý, Morong, Gajda

Berani Zlín: Kořének – Čáp, Mikel, Reidl, Suhrada, Zbořil, Novotný, Hrbas, Husa, Pospíšil, Kindl, Süss, Lang, Vlach, Sodovikov, Novák, Werbik, Sedláček, Huhtela, Köhler, Gago, Sedlák

Vstupenky na finálový den si můžete pořídit ONLINE ZDE, nebo na pokladnách enteria areny, jejich otevírací dobu naleznete ZDE. Generálním partnerem turnaje je D+D Elektromont. Letní hokejové hry pořádá Dynamo pod záštitou města Pardubice.

Ohlasy po utkání

Jan Starý (HC Dynamo Pardubice B): „Byl to hodně těžký soupeř. Má hráče z různých koutů Evropy. Opravdu kvalitní tým, který měl dobrý začátek, kdy my jsme nezachytili jejich tempo. Pak jsme naštěstí dali ten první gól, který nás uklidnil. Od druhé třetiny se tempo začalo měnit, hra se přelévala spíše na naši stranu. Zvedli jsme pohyb a důraz, díky čemuž jsme měli přesilovky, které jsme proměnili. Kvalitní utkání, nepříjemný soupeř a jsme moc rádi, že jsme to zvládli."