17.12.2019
Redakce

Pardubice odjíždějí z Mladé Boleslavi bez bodu

Mladá Boleslav – Pardubičtí hokejisté nedokázali navázat na dvě výhry před reprezentační přestávkou, v prvním utkání pod novým trenérem padli v Mladé Boleslavi 1:4. Od 14. minuty museli dotahovat jednogólové manko, o vyrovnání se v polovině zápasu postaral po parádní nahrávce od Kindla Roman Vlach. Mladoboleslavští však přispěchali s rychlou odpovědí a Dynamu už se nepovedlo znovu dotáhnout.

Tipsport extraliga, 27. kolo, úterý 17.12.2019, ŠKOENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

4:1
1:0, 2:1, 1:0
Branky a nahrávky: 13:25 Šťastný (Pláněk, Skalický; 5/5), 30:23 Kurka (Najman, Flynn; 5/5), 35. Pláněk, 44:52 Šťastný (Skalický; 5/5) – 27:13 Vlach (Kindl, Eklund; 5/4). Rozhodčí: Horák, Pražák – Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 2732. Střely na branku: 36:23 (14:7, 13:8, 9:8). Zblokované střely: 14:4. Hity: 12:6. Vhazování: 42:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1. Nejlepší hráči: David Šťastný – Denis Kindl.
Mladá Boleslav: Krošelj – Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman, Hrdinka – Vondrka, Zbořil, Klepiš – Lunter, Bičevskis, Stránský – Skalický, Jeglič, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, Kolář, Voráček, Mikuš, Ivan, Oliva – Mandát, Kousal, Tybor – Machala, Harju, Kindl – Kusý, Vlach, Látal – Beran, Poulíček, Pochobradský.

Komentář

Pardubičtí hokejisté vyrazili do Mladé Boleslavi s cílem vylepšit nelichotivou sérii ze vzájemných zápasů, poprvé se navíc představili pod novým trenérem Milanem Razýmem. A začali dobře, zajímavou Hollandovu střelu od modré vyrazil Krošejl před sebe, k dorážce se ale nikdo z hostů nedostal. V následujících minutách nebyl vidět nijak strhující hokej, Ševcova tvrdá rána od modré čáry vypadala nadějně, Vondrka mohl ještě dorážet, ke kotouči se ale nedostal. Zajímavou akci předvedlo i Dynamo. Pochobradský vystřelil, čímž následně způsobil závar před domácím maskovaným mužem.

Ve 14. minutě se Bruslaři dostali do vedení. Po průniku Skalického a jeho následné přihrávce na Pláňka se před Kacetlem objevil David Šťastný, který posunul puk mezi betony hostujícího gólmana. Necelé tři minuty před první sirénou po dorážce Jegliče už opětovně diváci zvedali ruce nad hlavu, puk poskakoval kolem hostujícího Kacetla, ale nakonec se za jeho záda nedostal. Na druhé straně sahal po vyrovnání slovenský útočník Tybor, po jeho střele se ale rozezněla jen branková konstrukce.

Na vyrovnání Pardubic se přece jen dlouho čekat nemuselo. Po vyloučení Marka Hrbase si střihli přesilovou hru hosté. O vyrovnávací branku se postaral Roman Vlach, když svoji šikovnou kličkou překonal domácího Krošelje. Nejmladší domácí útok však následně rozpohyboval obranu hostů tak, že si vzali Středočeši své vedení zpět. Najmanovu zadovku vystihl Jiří Kurka, který svou tvrdou střelou pod víko sestřelil Kacetlovu láhev. V čase 35:00 se radovalo domácí publikum znovu. Martin Pláněk posílal z téměř nulového úhlu žabičku na Marise Bičevskise, ta se ale odrazila od brusle pardubického obránce a doputovala až za brankovou čáru. V závěru prostředního dějství se činil i domácí gólman, když lapil únik tří mužů v červených dresech.

Hosté se snažili o smazání dvoubrankového manka, jenže se jim nevedlo. Navíc se po jednom z nevinných soubojů o kotouč před brankovištěm k puku v mezikruží dostal nejrychleji střelec prvního gólu David Šťastný, který vymetl levý horní růžek Kacetlovy klece. Sedm minut před koncem byl zahákován domácí hráč Najman, přičemž sudí nařídili trestné střílení. Jegličovi se nájezd nevydařil, a tak skóre zůstalo netknuté. Přečíslení na straně Východočechů vzal na sebe rychlý Látal, ale překvapit muže v bráně nedokázal. Následující minuty přinesly ofenzivu hostů, kteří už nedokázali se stavem nikterak hnout. Duel mezi Bruslaři a Dynamem tak skončil vítězstvím domácího týmu 4:1.

Ohlasy po utkání

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): „Na nás bylo ze začátku vidět, že nejsme v úplné pohodě. Prohráli jsme před přestávkou tři zápasy. Prvních deset minut jsme tahali za kratší konec, na klucích byla vidět bojovnost, že to chtějí urvat. Pak se to začalo otáčet. V první třetině nás hodně podržel gólman. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepší, i když Pardubice vyrovnaly. Kluci dohrávali souboje, dobruslovali, dělali malé věci, které nám chyběly před přestávkou. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): „Zápas jsme rozehráli slušně. Prvních deset minut jsme drželi hru, kterou jsme si představovali. Pak jsme měli krátký výpadek. Od druhé třetiny se nám nedostatky opakovaly častěji. Musíme hru zjednodušit a vydržet celý zápas plnit věci, které bychom si představovali. Dostali jsme čtyři góly, dva úplně z brankoviště, dva z předbrankového prostoru. Chyby se stávají, ale nám se tam objevují velmi často. Na soupeře a na takovéto situace jsme se připravili, úplně nám to nevyšlo. Měli jsme šance, které jsme mohli využít, ale nepadlo to. Zápas se mohl zdramatizovat, nicméně znova opakuji, musíme více pracovat na herní disciplíně a na jednoduchosti hry."

Zápasy v sezóně

1. kolo, 13. 9. 2019
MBL - PCE
4:1
14. kolo, 27. 10. 2019
PCE - MBL
1:2
27. kolo, 17. 12. 2019
MBL - PCE
4:1
40. kolo, 26. 1. 2020
PCE - MBL
2:3p

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ondřej Kacetl 60 36 32 4
Obránci G A +/- TM
Oscar Eklund 0 1 -1 0
Michal Ivan 0 0 0 0
Juraj Mikuš 0 0 -1 2
Tomáš Voráček 0 0 -1 0
Rhett Holland 0 0 -2 0
Jan Kolář 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Roman Vlach 1 0 -1 6
Denis Kindl 0 1 0 2
Denis Kusý 0 0 0 0
Ondřej Machala 0 0 0 0
Jan Mandát 0 0 0 0
Johan Harju 0 0 -1 0
Robert Kousal 0 0 -1 0
Martin Látal 0 0 -1 0
Radoslav Tybor 0 0 -1 0
Michal Pochobradský 0 0 -2 0
Patrik Poulíček 0 0 -2 0
Matěj Beran 0 0 -3 0
HC Dynamo YouTube