07.10.2022
Redakce

Povzbuzený B tým míří do Frýdku-Místku

Dynamo B čeká v rámci 9. kola Chance ligy zápas na ledě Frýdku-Místku. Svěřenci Davida Havíře budou chtít navázat na středeční skalp Kolína a na východě republiky bodovat. Zápas v Hale Polárka začíná v sobotu 8.10. od 17:00.

ON-LINE: 9. kolo Chance ligy - HC Frýdek-Místek vs. HC Dynamo Pardubice B

Pardubická rezerva ve středu na domácím ledě v Chrudimi přetlačila silný Kolín 3:2 a prolomila tak třízápasovou sérii bez výhry.

„Důležité a vydřené vítězství. Bylo to také malinké derby, pro nás to byl těžký zápas hlavně z důvodu psychiky, protože jsme už potřebovali vyhrát za tři body. Soutěž je velice vyrovnaná, takže každý bod se počítá, ale my jsme dnes chtěli urvat všech tři,“ oddechl si po zápase asistent trenéra Jan Starý.

V tabulce se Dynamo B nachází na desátém místě s deseti body na kontě. Tabulka je ale hodně vyrovnaná ve všech směrech, pátá Poruba má pouze o tři body více, naopak poslední Šumperk ztrácí na pardubický tým jen dva body.

Po příchodu do Pardubic se daří Lukáši Endálovi, který proti Kolínu znovu skóroval a po dvou odehraných zápasech už je na třetím místě týmové produktivity.

Frýdek-Místek má momentálně skvělou formu. Po nevydařeném vstupu do sezony nyní vyhrál tři zápasy v řadě se skóre 13:4. V posledním zápase „rysi“ porazili na domácím ledě pražskou Slavii 7:2, čtyřmi góly se blýskl útočník Alan Łyszczarczyk.

„My jsme nezačali vůbec špatně, nicméně jsme udělali chybičku, takže nám soupeř srovnal. Pak jsme udělali zbytečný faul a z přesilovky Slavia opět dokázala vyrovnat. Myslím, že tady se to lámalo v tom, že jsme byli nadále trpěliví. A samozřejmě v té chvíli to bylo také i o Alanu Łyszczarczykovi, který to utkání zvrátil na naši stranu,“ hodnotil zápas Martin Janeček, hlavní trenér Frýdku-Místku.

Nejproduktivnějším hráčem příštího soupeře Dynama B je Vlastimil Dostálek, který si drží průměr bodu na zápas. V brance týmu pomáhá Patrik Švančara, který odchytal 5 zápasů s 94.38% úspěšností zákroků.

Zápas 9. kola Chance ligy na ledě Frýdku-Místku začíná v sobotu 8. října od 17 hodin. Utkání můžete živě sledovat na Hokejka TV.