27.04.2024
Redakce

PREVIEW: Boj o Masarykův pohár. Dynamo vyzve Třinec v rozhodujícím sedmém finálovém zápase

Dynamu se ve Slezsku nepodařilo urvat čtvrtou výhru v sérii a o letošním vítězi play off Tipsport extraligy tak rozhodne až poslední sedmý finálový duel. Bitva o Pohár T. G. Masaryka vypukne v neděli 28. dubna od 19:00 v enteria areně, fanfest startuje stejně jako v předešlých případech tři hodiny před úvodním buly, tedy v 16 hodin odpoledne. Přijďte tým v nejdůležitějším utkání sezony podpořit! Fandit můžete na stadionu nebo také na Pernštýnském náměstí, kde i tentokrát bude probíhat projekce.

Svěřenci Marka Zadiny ve Werk aréně neuspěli a na ledě Ocelářů padli 1:4. Šesté klání rozsekla už první třetina, v níž se domácí dostali mezi 14. a 16. minutou do dvougólového vedení. Pardubice se snažili zkraje druhého dějství snížit v přesilovce, ale neúspěšně. Zhruba v polovině hrací doby přidal Třinec třetí gól, a ačkoliv Robert Kousal snižoval v závěru závěrečné dvacetiminutovky na 1:3 při hře 6 na 4, druhý vabank už Dynamu nevyšel a útočník Patrik Hrehorčák upravil skóre na konečných 4:1 trefou do prázdné brány.

„První dvě třetiny jsme nehráli tak, jak jsme chtěli. Soupeř nás přehrával, dělali jsme opravdu hodně chyb a častokrát jsme zbytečně faulovali. Tyhle faktory nás stály zápas,“ hodnotil šestý duel v Třinci Matej Paulovič. „Málo jsme házeli puky před bránu, málo jsme se tam tlačili. Zkrátka to, co nás zdobí celou sezonu, jsem dnes v naší hře neviděl. Musíme na tohle utkání zapomenout a odrazit se od třetí třetiny, která byla podle mě z naší strany mnohem lepší,“ dodával slovenský reprezentant.

Finále se tak naposledy přesouvá zpět na východ Čech, kde se definitivně rozhodne o vítězi play off Tipsport extraligy 2023/24. „Jedeme domů a rozdáme si to s nimi v posledním utkání, což je na jednu stranu skvělá zkušenost a věřím, že to zvládneme,“ uvedl po souboji v Třinci Adam Musil. „Fanoušci jsou náš další hráč, jsou fantastičtí celý rok a určitě budou i v neděli. My se teď musíme soustředit na nás a co nejlépe se připravit,“ doplnil.

Fanfest před sedmým finálovým zápasem

Také před sedmým finálovým zápasem proběhne Fanfest před enteria arenou. Ten bude otevřen od 16:00. Znovu nebude chybět Betano Power Shot! Pro všechny fanoušky bude od našeho Premium partnera Betano přichystána hokejová střelnice a soutěžícímu s nejtvrdší střelou bude o komerční přestávce předán podepsaný dres a voucher na sázku zdarma ve výši 5 000 Kč! Soutěž je určena pouze pro starší 18 let.

Náš partner Hitrádio Černá Hora si pro fanoušky připravil oblíbenou soutěž s Bumberballem.

Ve stánku GotAuthentic si můžete pořídit unikátní suvenýry! V nabídce budou speciální puky připravené pro finálovou sérii, které budou mít stejný design jako kotouče, se kterými se bude hrát přímo na ledě. K dispozici budou i speciální edice pro game 7. K dostání bude i nejnovější číslo magazínu Dynamo!

Těšit se můžete také na rozšířený sortiment cateringu, který bude otevřený i v přestávkách.

Dále si na Fanfestu můžete zahrát Stiga hokej a nechat si na svůj obličej namalovat červenobílé barvy.

Promítání na Pernštýnském náměstí

Kromě Fanfestu pořádá klub také další projekci na Pernštýnském náměstí. Kromě samotného přenosu se můžete těšit na soutěže s partnery Betano a Tlapnet. Finálovou sérii play off Tipsport extraligy promítá Dynamo ve spolupráci se Statutárním městem Pardubice na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. Pokud se nedostanete do enteria areny, můžete i tak společně s dalšími fanoušky sledovat finálové boje s Třincem. Přijďte tým podpořit i mimo stadion!

Všechny fanoušky, kteří se nedostanou na stadion, tímto zveme na Pernštýnské náměstí. Zároveň bychom chtěli poděkovat Statutárnímu městu Pardubice a Městskému obvodu Pardubice 1, že nám umožnili projekci uskutečnit.