28.10.2022
Redakce

B tým zavítá do Prostějova. Přeruší sérii proher?

Chance liga pokračuje! V rámci 17. kola zavítá tým trenéra Davida Havíře na led sedmého Prostějova. Přeruší pardubický B tým sérii proher a odlepí se ze dna tabulky? Utkání na prostějovském Zimním stadionu začíná v sobotu 29.10. od 17:00.

Pardubický B tým momentálně táhne negativní sérii tří porážek v řadě. Tu poslední si připsala družina Davida Havíře na domácím hřišti proti favorizovanému Vsetínu, kterému podlehla 1:4. Jedinou pardubickou branku v utkání vstřelil obránce Martin Bučko.

„Hodnotí se to těžko. Co se týče nasazení, tak klukům nemůžeme nic vytknout, protože opravdu makali, snažili se, byly tam věci, které jsme si řekli, aby hráli. Bohužel dnešní prohru jako celek udělaly detaily, což jsou dvě prohraná buly a dva góly hned z nich. Byla tam nějaká zbytečná vyloučení," hodnotil utkání asistent trenéra Jan Starý.

B tým se navíc v utkání musel obejít bez zraněných obránců Michala Hrádka a Karla Nedbala. Dlouhodobě pak chybí v sestavě předsezónní posila Martin Kadlec a mladý útočník Robin Kaplan.

„Nemáme důraz do brány, abychom tam puk narvali i s gólmanem. Nejsme v situaci, kdybychom mohli dávat pěkné góly, prostě to tam musíme narvat jakkoliv se dá, klidně „hnusný“ gól, který by nás psychicky nakopl. V zápase snížíme na 1:2, řekneme si, že si vynutíme faul, půjdeme do přesilovky a dáme gól, což se nám povedlo. Tenhle úkol jsme splnili, ale jak říkám, bylo tam další vhazování na 1:3, což nás stálo třeba i bod, který jsme se mohli snažit ještě uhrát. Bohužel ale nemáme nic,“ hledal příčiny porážky Starý.

Také Prostějov však v posledních zápasech nehraje v ideální formě. Z posledních pěti zápasů vyhráli jediný, pouze v posledním utkání s Porubou však odcházeli Jestřábi po těsné porážce 3:4 bez bodu.

„Byli jsme blízko, ale bohužel jsme se v závěru nevyvarovali nějakých chyb, za které jsme byli potrestaní. Měli jsme tam dvě přesilovky, se kterými jsme nenaložili nejlépe a vzápětí jsme dostali gól. Bylo vidět, že nám trošku docházela šťáva, ale i tak jsme se s tím poprali a až do konce jsme živili naději na body," smutnil po porážce prostějovský útočník Vilém Burian.

Dynamo tak bude chtít navázat na první vzájemný zápas, který ovládlo na domácím ledě 4:0. Jak se bude pardubické rezervě dařit, můžete v sobotu 29.10. od 17:00 sledovat živě na Hokejka TV.