25.10.2022
Redakce

B tým vyzve na domácím ledě Vsetín. Odrazí se ze dna tabulky?

Po dvou porážkách bude chtít pardubický B tým uspět proti Vsetínu, který v minulém zápase protrhl pod novými trenéry děsivou sérii sedmi porážek z posledních osmi zápasů. Podaří se tentokrát utnout čekání na tříbodovou výhru našemu B týmu? Utkání na ledě Zimního stadionu Chrudim začíná ve středu 26.10. od 18:00.

Dynamo B se v posledním utkání nedokázalo prosadit na ledě dobře bruslících Litoměřic, samo naopak pětkrát inkasovalo. Po druhé porážce v řadě se tak tým trenéra Davida Havíře propadl už na 14. místo tabuky. Ve vyrovnané Chance lize však ztrácí pouze bod na třináctý Šumperk a dva body na dvanáctou Slavii.

„Zápas se nám vůbec nepovedl. Nevstoupili jsme do něj dobře, nepomohly nám přesilovky, inkasovali jsme dvakrát v oslabení a s naším štěstím bychom proti Litoměřicím nedali branku ani kdybychom na to měli 120 minut,“ neskrýval po utkání naštvanost hlavní trenér pardubického B týmu.

Výkonnostní problémy musel v poslední době řešit také ambiciózní Vsetín, který se po nepovedených říjnových zápasech propadl na osmé místo tabulky. Vedení klubu se tak rozhodlo odvolat trenéry Romana Stantiena a Jana Srdínka. Valašský klub nově vede ze střídačky dvojice Jiří Weintritt a Radim Kucharczyk.

„Jedná se o dočasné řešení. Chtěli jsme dát mužstvu impuls, je před námi pět zápasů v rychlém sledu. Zároveň hledáme trenéra pro A-tým s dlouhodobější perspektivou,“ popsal kroky vedení klubu Petr Neumann, jednatel VHK ROBE Vsetín.

Nový trenérský tým premiéru na lavičce zvládl. Vsetín si v minulém utkání vyšlápl na lídra tabulky z Poruby. Výhru řídili hlavně zahraniční hráči — spolehlivý výkon předvedl ruský brankář Maxim Zhukov a vítěznou branku vstřelil finský útočník Riku Sihvonen.

„V první třetině jsme propadali v útočném pásmu a soupeř měl několik přečíslení. Bylo vidět, že šňůra porážek na mančaftu leží. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a od druhé části už jsme se do takových problémů nedostávali. V závěrečném dějství se mi zdálo, že jsme měli trošku lepší nohy a výsledkem byl kanadský gól dotlačený i s gólmanem do brankoviště. To se cení," řekl po cenné výhře Jiří Weintritt.

Jak se proti Vsetínu povede pardubickému B týmu se můžete přijít podívat už ve středu 26.10. na Zimní stadion Chrudim. Utkání začíná v 18:00 a lístky na něj si můžete online zakoupit zde.