11.10.2022
Redakce

B tým přivítá na domácím ledě Zlín. Vrátí se na vítěznou vlnu?

Pardubický B tým čeká po porážce na ledě Poruby další těžká zkouška. Na chrudimský zimní stadion přijede Zlín, který se po rozpačitém začátku sezóny zvedá a momentálně táhne šňůru tří vítězství v řadě. Utkání v Chrudimi začíná ve středu 12.10. v 18:00.

Po dvou tříbodových výhrách B tým v minulém zápase narazil a nestačil na Porubu, která se po výhře 5:3 posunula na první místo tabulky. Zápas se rozhodoval hlavně ve druhé třetině, kdy soupeř odskočil pardubickému B týmu do čtyřbrankového vedení.

„Byl proti nám hodně kvalitní a zkušený soupeř a musím Porubě pogratulovat, protože zaslouženě vyhrála. Domácí byli silní na kotouči a hráli dobře odzadu. Bylo těžké se vůbec do útočného pásma dostat. Neplnili jsme jednoduše to, co jsme si řekli a to se odrazilo v první a v druhé periodě," řekl po utkání David Havíř.

Ve třetí třetině pak B tým marně dotahoval náskok soupeře. Snížit se podařilo produktivnímu Lukáši Endálovi a Janu Zdráhalovi, žádný další gól už ale tým Davida Havíře vsítit nedokázal a z Poruby tak odjížděl s porážkou. „V třetí části jsme se lehce zvedli a zahodili strach, který byl patrný. Nám nezbývá však už nic, než se z prohry oklepat a ponaučit se z našich chyb,“ popsal závěrečnou třetinu kouč B týmu.

Šanci na reparát bude mít pardubická rezerva už ve středu, kdy přivítá na domácím ledě Zlín. Berani se po sestupu z extraligy dlouho trápili a nacházeli se dokonce na posledních místech tabulky Chance ligy. V posledních zápasech však Zlín zabral, postupně porazil Litoměřice, Přerov a v posledním utkání také Slavii.

Přijďte podpořit pardubický B tým v zápase proti loňskému účastníkovi extraligy ve středu 12.10. od 18:00. Vstupenky na utkání můžete zakoupit online ZDE. Sledovat jej případně můžete živě na Hokejka TV.