19.8.2023
Redakce

Dynamo porazilo Augsburger 4:0. Na Dolomiten Cupu si tak opět zahraje o prvenství

Také v letošním roce bude mít Dynamo možnost zahájit sezónu ziskem trofeje! Na začátek Dolomiten Cupu si před vyprodaným hledištěm poradilo s německým Augsburgerem 4:0 a zajistilo si tak místo ve finále turnaje. O branky se postupně postarali Ondřej Vála, David Cienciala, Robert Říčka a Jan Košťálek. Stejně jako v loňském roce, také tentokrát Panterům nedovolil Roman Will ani jednu branku.

Dolomiten Cup, sobota 19.8.2023, Neumarkt

Dynamo Pardubice

Augsburger

4:0
1:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 12. Vála (Zohorna, Kousal), 25. Cienciala (Paulovič, D. Musil), 32. Říčka (D. Musil, Hyka), 58. Košťálek (Urban). Rozhodčí: Moschen, Pinie – De Zordo, Mantovani. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 978. Průběh utkání: 4:0.
Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hrádek, Vála, Kolář (A) – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna (A), Kousal – A. Musil, Poulíček (C), Mandát – Vondráček, Cienciala, Paulovič - Urban
Augsburger: Endras – Renner, Warsofsky (A), Sacher, Southorn, Sezemsky, Köhler, Schüle, Länger – Soramies (C), Esposito, Puempel – Karjalainen, Mitchell, Hakulinen (A) – Flaake, Collins, Andersen – Oblinger, Volek, Trevelyan – Elias

Komentář

Pardubičtí hokejisté zahájili cestu za obhajobou prvenství na kvalitně obsazeném Dolomiten Cupu vítězně. Téměř v plné sestavě, ve které chyběl pouze Martin Kaut, si vyšláplo na německý Augsburger Panther, který porazilo 4:0 a zajistilo si místo ve finále turnaje.

Hned v úvodu zápasu muselo Dynamo ubránit přesilovou hru soupeře. Tu však přečkalo bez větších šancí a naopak samo zahrozilo z několika protiútoků. Už při rovnovážném počtu pak dokázali pardubičtí hokejisté udeřit. Zacloněnou střelou od modré čáry se prosadil Ondřej Vála.

Ve druhé třetině pak přidali další branky David Cienciala a Robert Říčka. Augburger pak zachránil před dalšími inkasovanými brankami skvělými zákroky brankář Dennis Endras. Třetí třetina přinesla už pouze kosmetickou úpravu, když na konečných 4:0 zvýšil šťastnou trefou Jan Košťálek.

Dynamo tak bude usilovat o další prvenství na Dolomiten Cupu. Zápas proti švýcarskému Davosu startuje už zítra 20.8. od 20:00. Sledovat jej můžete přes placený stream na oficiálních stránkách turnaje.


Ohlasy po utkání

Aleš Krátoška (asistent trenéra, HC Dynamo Pardubice): V první řadě bych chtěl klukům poděkovat za předvedenou hru, jak se s tím popasovali. Není to jednoduchý, když je venku přes třicet stupňů a ten led hlavně ke konci třetin byl už hodně špatný. Myslím si, že se s tím kluci vypořádali opravdu velmi dobře. V první třetině se kluci trochu rozkoukávali, protože pro někoho to byl první zápas v sezoně, ale od druhé třetiny jsme byli jasně lepší. To, co jsme klukům říkali, tak z toho nakonec padaly góly. 4:0 i s tou nulou je zasloužené vítězství.