8.1.2008
Jan Hrabal

Pardubice zastavily nabuzené Kladno, vsítily tři góly za 71 vteřin!

PARDUBICE — Velice důležitý zápas v boji o předkolo play off hokejisté HC Moeller Pardubice zvládli. V ČEZ Areně se jim povedlo porazit aktuálně nejlepší celek třetí čtvrtiny základní části HC Geus Okna Kladno 4:1. O své výhře Východočeši rozhodli na začátku třetího dějství. Trojci svých branek nastřílely v časech 43:20, 43:44 a 44:31. Pak už Moeller cennou výhru aktivní hrou ubránil. O pardubické góly se podělili Tomáš Linhart, Tomáš Rolinek, Radovan Somík a Michal Tvrdík. Pardubickou výhru jistil výbornými zákroky Ján Lašák.

O2 extraliga, 39. kolo, úterý 8.1.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

4:1
1:0, 0:1, 3:0
Branky a nahrávky: 14:18 Linhart (Somík), 43:20 Rolinek (Blažek), 43:44 Somík (Cetkovský), 44:31 Tvrdík (Rolinek) – 24:46 Hájek (Nádašdi). Rozhodčí: Polák – Hejduk, Křivský. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 6603. Střely na branku: 30:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Dynamo Pardubice: Lašák – Snopek, M. Šeda, J. Nakládal, Linhart, Koma, Nikolov, Posmyk, Kolář II – Tvrdík, Blažek, Rolinek – Hlinka, Pucher, Somík – Cetkovský, Starý, Ondřej – Kolář I, Koukal, Zohorna. Trenéři: Jiří Šejba a Ladislav Lubina.
Rytíři Kladno: Orct – Nádašdi, Hájek, Schnabel, Štěpánek, Ševc, Šmach – Diviš, Patera, Procházka – Gulaš, Gardoň, Kuchler – Horna, Kalla, Bělohlav – Čurilla, Nedvěd, Tomajko. Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík.

Komentář

On line přenos Zápis o utkání Referát ČTK

Pardubice využily přesilovku a šly do vedení

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný, žádný z celků se nepouštěl do sáhodlouhých akcí. Kladno mohlo poprvé zahrozit při přesilovce po vyloučení Jakuba Nakládala, novice v pardubické sestavě v této sezoně. Domácí se ale převaze soupeře ubránili.

Chvíli poté měl Moeller výhodu přesilové hry, ale nenaložil s ní nejlépe. Nedostal soupeře pod potřebný tlak, Středočeši se rovněž bez většího vypětí ubránili.

Ve 13. minutě měli domácí druhou výhodu přesilové hry, když obránce Nádašdi byl vyloučen za držení. Alespoň takto ocenil rozhodčí Polák jeho zápasnický chvat proti pardubickému Zohornovi.

V této výhodě se Pardubice prosadily. Sice jim to zkraje nešlo, ale poté zavezl Radovan Somík kotouč až za bránu. Před ní uviděl najetého Tomáše Linharta, který se z první nemýlil: prostřelil Zdeňka Orcta k tyči – 1:0.

Kladno pak odpovědělo krátkým náporem, ale ten Pardubice ubránily. Moeller pak hrál zase proti čtyřem, ale bez gólového efektu.

Kladno srovnalo v početní výhodě

Start druhého dějství orámovala velká šance Tomáše Blažka, jenž dostal výbornou přihrávku od Michala Tvrdíka před bránu. Konstruktivní útočník ale nadějný puk bohužel pro domácí minul.

Poté se ke slovu dostali Kladenští. Nejprve dostali obranu Východočechů pod tlak, když se zdálo, že se Moeller ubránil jejich náporu, tak byl za napadení vyloučen Radovan Somík.

A tuto výhodu proměnila Geus Okna ve vyrovnání. Obránce Nádašdi nabil svému kolegovi Davidu Hájkovi, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Puk se zastavil v růžku Lašákovy branky – 1:1.

Další pasáže druhé třetiny se spíše zdravily s hokejovou nudou. Na Pardubice slabá návštěva 6603 diváků sledovala ve zbytku prostředního dějství podprůměrnou podívanou, kterou leckdy doprovodila pískotem.

Tři slepené branky rozhodly zápas

Pardubicím náramně pomohlo ke vstupu do třetího setu vyloučení Jana Tomajka, jenž vyhodil kotouč mimo hrací plochu. Moeller přesilovku využil, Tomáš Blažek nahrál do kruhu jmenovci Rolinkovi, který vystřelil. A udělal dobře – 2:1.

Za 24 sekund vstali diváci podruhé a opět křičeli. Hned po buly se Moeller nastěhoval do útoku, dostal soupeřovu obranu pod tlak. Dezorientovaná defenzíva Středočechů zapomněla na Radovana Somíka, jenž se s pukem nemazlil a z první jej poslal do sítě – 3:1.

A to nebylo všechno! O další chvíli později si Michal Tvrdík sebevědomě od mantinelu najel mezi kruhy a prostřelil brankáře Orcta. Ten přes svého spoluhráče kotouč neviděl a během krátké chvíle potřetí inkasoval – 4:1.

Pardubice poté notně zpřesnily a zatraktivnily hru. Naopak Kladno, které včera hrálo náročný zápas v Sazka Areně nenašlo síly na odpověď, či zvrat. I nadále byl aktivnější Moeller, ale obrovské šance Cetkovského, jenž hrál jeden z nejlepších zápasů sezony, Koukala nebo Somíka góly neskončily.

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (HC Moeller Pardubice): „Sondovali jsme zápas Kladna na Slavii a připravili se na jejich hru. V tomhle směru jsme odehráli dobře úvodní třetinu, ve druhé třetině jsme bohužel přestali hrát to, co jsme měli. Naše hra byla jako v posledním utkání v neděli a ve třetí třetině po určité domluvě jsme mužstvu vnutili hrát to, co jsme od něho chtěli.“

Petr Kasík (HC Geus Okna Kladno): „Na nás se projevil těžký zápas na Slavii a nepřidalo nám také to, že jsme v prvních dvou třetinách měli šest vyloučených. V závěru nám došly síly a neměli jsme na to, abychom mohli udělat zvrat ve výsledku.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

13. kolo, 19. 10. 2007
KLA - PCE
3:2p
26. kolo, 30. 11. 2007
PCE - KLA
3:2p
39. kolo, 8. 1. 2008
PCE - KLA
4:1
52. kolo, 21. 2. 2008
KLA - PCE
3:0

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 29 1
Obránci G A +/- TM
Tomáš Linhart 1 0 1 2
Jakub Nakládal 0 0 1 2
Jan Snopek 0 0 1 0
Michal Šeda 0 0 1 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 0 0 0
Angel Nikolov 0 0 0 0
Marek Posmyk 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Radovan Somík 1 1 1 2
Tomáš Rolinek 1 1 1 0
Michal Tvrdík 1 0 1 0
Tomáš Blažek 0 1 1 0
Jiří Cetkovský 0 1 1 0
Peter Pucher 0 0 1 0
Miroslav Hlinka 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Zdeněk Ondřej 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube