28.03.2024
Redakce

Dorost před semifinále: Ještě nekončíme! Série startuje ve čtvrtek

„Jsme samozřejmě strašně rádi, ale ještě nekončíme," říkal po postupu do semifinále dorostenec Vít Macek. Právě on patří k tahounům týmu, který se senzačně probojoval až mezi nejlepší čtyřku týmů v soutěži. V cestě do finále čeká na svěřence trenéra Vojtěcha Faltyse Třinec. Série startuje už ve čtvrtek 28. března! Do Pardubic se pak přesune v pondělí 1. dubna.

Ve čtvrtfinále si dorostenci, stejně jako áčko, poradili s Hradcem Králové. Rivala porazili poměrem 3:1 na zápasy.

„Byl to velký boj až do konce, děkuji soupeři za super sérii. My se budeme snažit pokračovat v naší hře a uspět v další fázi vyřazovacích bojů,“ říkal po posledním zápase čtvrtfinálové série trenér dorostu Vojtěch Faltys.

Pocity? Skvělý, je potřeba z toho mít radost a oslavit to. Přece jenom už teď jsme top čtyřka, ale to nám nestačí, my chceme víc, takže jsme samozřejmě strašně rádi, ale ještě nekončíme,” radoval se útočník Vít Macek, který ve čtvrtfinále zapsal pět kanadských bodů. Více bodů nastřádal pouze Lukáš Korec, který k jednomu gólu přidal pět asistencí. Na pěti bodech jsou kromě Macka také Tobiáš Sekanina, Ondřej Ruml, Dominik Drábek a Filip Křečan.

Třinec si postup do semifinále zajistit jako poslední. Série mezi ním a Plzní jako jediná ve čtvrtfinále ELD dospěla do rozhodujícího pátého utkání. V rozhodujícím duelu se však favorizovaný Třinec nenechal překvapit a díky výhře 4:2 si zajistil vstupenku mezi nejlepší čtyři týmy dorostenecké extraligy.

Semifinále mezi Dynamem a Oceláři startuje ve čtvrtek 28. března, druhé utkání je naplánováno o den později. Do Pardubic se série vrátí v pondělí 1. dubna. „Nic není zadarmo. Chceme hrát zase ten náš hokej, diktovat vývoj hry, velí před semifinále Macek.

Čtvrtek 28. března – 1. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

Pátek 29. března – 2. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

Pondělí 1. dubna – 3. zápas:
HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec

Úterý 2. dubna – případný 4. zápas:
HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 4. dubna – případný 5. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice

Vstup na domácí zápasy je možný přes vrátnici enteria areny. Vstupné je za 10 korun.