18.03.2024
Redakce, foto: Ronald Hansel

Deváťáci zvládli osmifinále a ve čtvrtfinále vyzvou Slavii

Nejmladší akademická kategorie Dynama porazila v osmifinále Play off extraligy 9. tříd Pilsen Wolves 2:0 na zápasy a nyní se chystá na čtvrtfinále! V něm pardubičtí deváťáci vyzvou Slavii Praha, tabulkového souseda z nadstavbové skupiny. Série začíná na ledě soupeře ve středu 20. března, v sobotu 23. března se čtvrtfinále hrané na 2 vítězná utkání přesune do Pardubic.

Pardubičtí deváťáci zažívají úspěšnou sezonu. V základní části Extraligy 9. tříd skončili ve své skupině na čtvrtém místě tabulky a vybojovali si tak přímý postup do play off. Nadstavbová skupina O pořadí v play off rozhodla, že v osmifinále vyzvali Pilsen Wolves.

Dynamo sérii zvládlo a vyhrálo 2:0 na zápasy. Obě utkání byla velmi vyrovnaná, v Plzni i v Pardubicích musely rozhodovat až samostatné nájezdy a v obou případech byli svěřenci Marka Hemského úspěšnější! Na západě Čech zvítězili 4:3 a na domácí půdě 2:1.

Ve čtvrtfinále play off nyní Pardubice narazí na pražskou Slavii. Série slibuje další vyrovnanou podívanou, právě se Slavií se totiž deváťáci utkali už v základní části i v následné nadstavbové skupině. V základní části porazili Pražany jednou a třikrát odcházeli poraženi, v nadstavbě Dynamo jednou zvítězilo a ve druhém vzájemném zápase prohrálo v prodloužení.

Díky lepšímu postavení v tabulce v nadstavbové skupině budou mít Pardubice výhodu domácího prostředí v případném rozhodujícím zápase série hrané na dvě vítězná utkání. Čtvrtfinále začne ve středu 20. března v Edenu (18:00) a v sobotu 23. března se série přesune do enteria areny (12:00), kde by se o den později odehrál i případný třetí zápas.

V play off stále bojují všechny tři akademické kategorie Dynama. Kromě deváťáků už vyřazovací boje zahájili junioři, kteří přešli přes předkolo a ve čtvrtfinále vyzvou Třinec. Dorostenci zahájí čtvrtfinále play off v pondělí 18. března, stejně jako A tým vyzvou v boji o semifinále Mountfield HK!

Rozpis čtvrtfinále play off Extraligy 9. tříd:

1. HC Slavia Praha vs. HC Dynamo Pardubice 20. 3. v 18:00 Zimní stadion Eden
2. HC Dynamo Pardubice vs. HC Slavia Praha 23. 3. ve 12:00 enteria arena, velká hala
příp. 3. HC Dynamo Pardubice vs. HC Vítkovice Ridera 24. 3. ve 12:00 enteria arena, velká hala