14.10.2018
Jan Hrabal

Miloš Holaň: Máme obrovské problémy se sestavou

TŘINEC — Druhou prohru 1:6 si v tomto týdnu připsali hokejisté Pardubic. Dynamo nestačilo na Oceláře v televizním utkání, do něhož Východočeši nastoupili bez řady opor. Trenéři tak byli nuceni doplnit tým o vypůjčené hráče, hlavní kouč Miloš Holaň dle svých slov neměl obměněnému mančaftu co vytknout.

Vybrané statistiky sobotní předehrávky v Třinci
Střely na branku Zblokované střely Srážky Vhazování Tr. minuty Radegast index
29:14 7:8 7:7 35:24 10:29 24:5

„Máme problémy se sestavou, vypadává nám jeden hráč za druhým a proti kvalitě Třince to dnes nestačilo na úspěch,“ řekl po skončení výsledkově nepovedeného utkání šéf pardubické střídačky.

„Ti, co nastoupili, tak bojovali a hráli na hranici svých možností. Možná mě mrzí, že jsme nevyužili žádnou přesilovku, ale to je i vlivem hráčů, kteří hrají oslabení za Třinec. Pár šancí jsme si v nich vytvořili, ale nevedlo to ke gólu. Čtrnáct střel za celé utkání je strašně nízká produktivita útočníků a znovu opakuji, že v té sestavě, v jaké jsme přijeli, to na kvalitu Třince nestačilo,“ pokračoval Miloš Holaň.

Musíme počkat, až se hráči uzdraví

Výčet absencí je skutečně široký, v obraně nemůže nastoupit Marek Trončinský z disciplinárních důvodů, ty zdravotní postihly Vojtěcha Budíka, Jacoba Cardwella, Petra Čáslavu a Josefa Hrabala.

„Se sestavou máme obrovské problémy. Chybí nám řada hráčů a nejsme v jednoduché situaci. Nemáme náhrady,“ litoval s tím, že řešením je vyprázdněná marodka: „Musíme počkat, že se nám hráči uzdraví a budou se moci zapojit do zápasů. Tam nás tlačí bota.“

Dynamo se souží v koncovce. „Problémem je naše produktivita, útočníci střílí málo branek, to víme od přípravy. Toto lze zlomit týmovým výkonem,“ poznamenal Miloš Holaň. Hostům ani nešly přesilovky, neproměnili výhodu pět na tři, naopak polovinu ze šesti branek obdrželi při početní převaze Ocelářů.

Pardubice inkasovaly v Třinci vždy po dvou gólech v každé třetině. „Před tou třetí jsme stáhli sestavu, chtěli jsme tým ještě oživit, dát kontaktní gól na 4:2. Zbytečnými fauly jsme se dostávali ze hry, Třinec proměnil dohromady tři přesilovky, potvrdil svou kvalitu,“ prohlásil hlavní kouč.

Naše chyby si v pondělí rozebereme

V závěrečném dějství ale naději roztrhala třinecká aktivita a střelecká převaha 14:3. „Produktivita útočníků není dobrá. Ti by měli hrát na to, že každý nejméně dvakrát nebo třikrát ohrozí branku, abychom mohli pomýšlet na úspěch,“ nechal se slyšet.

„Nyní je pro nás prioritní, aby se nám chybějící hráči vrátili do sestavy. Když vám chybí tolik obránců, tak to je těžké. Máme půjčené kluky z druhé i třetí nejvyšší soutěže, na Třinec jsme neměli nárok. Další utkání hrajeme v pátek, naše chyby si v pondělí rozebereme. Pár šancí jsme si vytvořili v přesilových hrách, ale štěstí k nám nechodí. Není to jednoduché, ale pracujeme dál,“ doplnil Miloš Holaň.