29.05.2018
Jan Hrabal

Dvoubrankový Tomáš Nosek: Byl to divoký zápas

LAS VEGAS / PARDUBICE — Finále NHL je zajímavé i pro fanoušky Dynama. Pardubický odchovanec Tomáš Nosek válí v dresu nováčka Vegas Golden Knights, ti dokázali v prvním utkání přehrát Washington Capitals 6:4. Vítězný gól vstřelil právě pětadvacetiletý útočník, navíc přidal trefu do prázdné brány.

„Důležité je, že jsme vyhráli. Byl to hodně divoký zápas nahoru dolů, možná trochu nervózní. Asi jsme byli nerozehraní, ale jsme rádi, že jsme to zvládli. Že jsem dal gól, za to jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu zvítězit první zápas,“ řekl pro www.nhl.com střelec deseti branek v letošní sezoně.

Vegas během utkání prohrávali 1:2 a 3:4. „Je vždy důležité, když se dokážete vrátit do zápasu. Po druhé přestávce, kdy byl stav nerozhodný 3:3, jsme si říkali, že i když budeme prohrávat, tak musíme hrát stále stejně naši hru. Musím říci, že tentokrát jsme hráli dobrou třetí třetinu a pak jsme to naštěstí využili. Jsme hlavně rádi, že jsme vyhráli,“ spokojeně hodnotil.

Knights vyhráli první duel série s Capitals, druhé utkání hostí ve čtvrtek 31. května od 2.00 hodin ráno středoevropského letního času. „Je pravdou, že první výhra je důležitá pro psychiku. Sérii začínáme v Las Vegas, potřebujeme si držet domácí výhodu. Pak se pokusíme něco urvat u nich. Je třeba hrát naši hru, ještě musíme přidat tři výhry. Musíme makat dál a dotáhnout to do konce,“ nechal se slyšel Tomáš Nosek.

Svou první branku vsítil po bravurní přihrávce přímo do zakončení. „Viděl jsem, že Shea Theodore vybojoval puk, že obránce u mě u brány jde na něj. Vím, že má super nahrávku, jen jsem si odstoupil dozadu na zadní tyč. Od něj to byla krásná nahrávka – měl jsem prázdnou bránu, naštěstí jsem to dal,“ usmál se závěrem.