07.06.2019
Jan Hrabal

Velký comeback! Obránce Jan Kolář posílí Pardubice

PARDUBICE — Když odcházel, prohlásil, že by se rád vrátil. Svůj slib splnil. Pardubický dres tak opět oblékne odchovanec, který je ověnčený řadou zkušeností z mezinárodního hokeje. Nový kontrakt s Dynamem Pardubice podepsal obránce Jan Kolář.

„Honza je velmi zkušený obránce, o jeho sportovních kvalitách není pochyb. Zároveň je pro mě tím správným lídrem a mentorem pro mladé hráče. Jsem moc rád, že jednání byla rychlá a věcná a fanoušci opět uvidí Jana Koláře zpět v Pardubicích,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Dynama Martin Sýkora.

Pro vedení klubu bylo prioritou posledních týdnů získat zpět do svých služeb ostříleného zadáka, který odehrál 103 utkání za českou hokejovou reprezentaci. „Očekáváme, že Honza bude lídrem nejen naší obrany, ale bude patřit k oporám celého týmu. Do našich řad získáváme obránce světových parametrů,“ uvedl sportovní manažer Jaromír Kverka.

Pardubický rodák podepsal se svým klubem, za který odehrál dosud 285 utkání v naší nejvyšší soutěži, smlouvu na čtyři roky. „Příchod takového hráče by přivítal každý trenér. Honza je pro nás velikou posilou na led i mimo něj a těším se na vzájemnou spolupráci,“ nechal se slyšet hlavní trenér A mužstva Dynama Ladislav Lubina.

Jan Kolář byl dle svých slov přesvědčený o tom, že se po úspěšné kariéře v Kontinentální hokejové lize opět objeví v Tipsport extralize v pardubickém dresu. „Celou dobu jsem sledoval výsledky Pardubic a na dálku fandil. Jsem rád, že se vracím do extraligových Pardubic a těším se na novou sezonu,“ prohlásil zkušený zadák, který trénoval v Pardubicích i během let strávených v Rusku.

„Podepsal jsem víceletou smlouvu, vážím si důvěry klubu v mé služby. Vynasnažím se Dynamu co nejvíce pomoci a předat nabyté zkušenosti mladším hráčům,“ doplnil dvaatřicetiletý obránce po podepsání smlouvy.

Jan Kolář

Jan Kolář se narodil 22. listopadu 1986 v Pardubicích, je jejich odchovancem. Ke svému prvnímu utkání v naší nejvyšší soutěži nastoupil dva dny po svých dvacátých narozeninách v Litvínově. S Pardubicemi získal dva mistrovské tituly v letech 2010 a 2012 s tím, že při posledním zlatém úspěchu byl vyhlášen nejlepším obráncem sezony. Jan Kolář má s východočeským klubem rovněž bronz z roku 2011.

V listopadu roku 2012 vyslyšel novou výzvu a odešel do Kontinentální hokejové ligy. Rok a půl strávil v Donbassu Doněck, rok v Admiralu Vladivostok a pět a půl v Amuru Chabarovsk, kde byl v posledních čtyřech letech asistentem kapitána. V roce 2017 nastoupil do utkání hvězd KHL.

Spolehlivý obránce má na svém kontě rovněž 103 utkání za českou hokejovou reprezentaci, vstřelil v nich osm branek a přidal o deset více nahrávek. Jan Kolář si zahrál již na čtyřech mistrovství světa, nechyběl na poslední zimní olympiádě v Pchjončchangu.

  • Post: obránce
  • Datum narození: 22. listopadu 1986
  • Výška: 190 cm
  • Hmotnost: 93 kg
  • Držení hole: levé