20.12.2006
Jan Hrabal

Pardubicím vyšel závěr, z Třince vezou cennou výhru

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGRAFIE! Třinec sice v utkání proti HC Moeller Pardubice smazal dvougólový náskok Moelleru, ale Východočeši ovládli zápas. V závěrečné třetině třemi brankami rozhodli o důležité výhře 5:2. Pardubičtí hokejisté vstoupili do dalšího partu základní části po reprezentační přestávce vítězně. Zápas orámoval prvním a pátým gólem kanonýr Jan Čaloun. Další trefy do třinecké branky přidali Tomáš Blažek, Libor Pivko a Petr Sýkora. V brance Východočechů se překvapivě v zápase objevil Vladislav Koutský, který kvalitně zastoupil Jána Lašáka a chytil 28 střel soupeře.

O2 extraliga, 33. kolo, středa 20.12.2006, Werk aréna Třinec

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

2:5
0:1, 2:1, 0:3
Branky a nahrávky: 26:14 Korhoň (Tomas), 37:56 Peterek (Vůjtek) – 6:04 Čaloun (Andrašovský), 23:04 Blažek (Kolář), 50:29 Sýkora (Rolinek), 57:25 Pivko (Čaloun), 58:27 Čaloun (Pivko). Rozhodčí: Jonák (Slovensko) – Čech, Chytil. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 3022. Střely na branku: 30:27. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.
Oceláři Třinec: Vojtek (47. L. Daneček) – Seman, Pácal, Kroupa, Frolo, Tesařík, Výtisk, Kundrátek – Vůjtek, Peterek, Martynek – Korhoň, Polanský, Tomas – Steber, Štefanka, Skořepa – J. Daneček, Kolusz, Vrba – Hašek. Trenéři: Jiří Juřík, Aleš Mach a Jan Daneček.
Dynamo Pardubice: Koutský – Píša, Havíř, Snopek, Čech, Čáslava, Linhart, Šeda – Sýkora, Hlinka, Rolinek – Čaloun, Pivko, Andrašovský – Mrázek, Cetkovský, Ondřej – Kolář, Koukal, Blažek. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.

Komentář

Statistiky zápasu Zápis o utkání Referát ČTK

Parádně oslavil své 34. narozeniny útočník Jan Čaloun. V Třinci vstřelil dvě branky, na tu Pivkovu stihl přihrát. HC Moeller hlavně v první a třetí třetině sehráli kvalitní taktickou partii, na jejímž konci se radoval ze tří bodů a dvoupříčkového posunu v tabulce.

Jan Čaloun střelou ze vzduchu otevřel gólový účet

V pardubické brance se překvapivě objevil Vladislav Koutský, který dochytával první vzájemné měření sil na třineckém stadionu. Ján Lašák byl podle vyjádření asistenta trenéra Pavla Rohlíka zdravotně indispinován.

V úvodu zápasu se HC Moeller musel bránit třinecké přesilovce pět na tři, která trvala téměř minutu a půl. Vyloučeni byli Aleš Píša a Tomáš Blažek, ale jejich spoluhráči sehráli oslabení bravurně, Oceláři se prakticky nedostali do tlaku.

Po ubránění třinecké převahy se Moeller nadechl k náporu a po akci Dušan Andrašovský – Jan Čaloun skóroval. „Dušan“ nahrál přes beka „Čalymu“ vzduchem, ale hráč s číslem 11 parádně trefil kotouč pár desítek centimetrů na ledem a vrazil jej do poloodkryté branky – 0:1.

První třetinu brzdila častá vyloučení. Žádný z trestů ale některý z týmů nepotrestal. Nejblíže ke skórování byl v 18. minutě Jan Peterek, který se dostal do samostatného úniku. Na Vladislava Koutského, který v Třinci krátce působil, nevyzrál.

Pardubicím dvoubrankové vedení nevydrželo

Do druhého dějství vstoupili pardubičtí hokejisté velmi aktivně. Šance v úvodu ale neproměnili, když se ale hra začala vyrovnávat, tak udeřila čtvrtá formace Pardubických. Zpoza branky Jan Kolář přihrál ve 24. minutě Tomáši Blažkovi a ten rychlou střelou zvýšil vedení hostí na 2:0.

Slezané odpověděli poměrně záhy. O tři minuty později snížil Lubomír Korhoň po přihrávce od Romana Tomase – 1:2.

Pak si obě mužstva vyzkoušela klasickou přesilovku. Pardubice vyloučení Lubomíra Korhoně nepotrestaly, Třinečtí se o chvíli později radovali z vyrovnávající branky. Dvě minuty před koncem vrátil David Havíře dříve z trestné lavice Jan Peterek. Ten dostal od Vladimíra Vůjtka pas mezi kruhy a blafákem do bekhendu a pod víko určil stav po druhé třetině na 2:2.

Závěr proběhl jednoznačně v režii svěřenců Miloše Říhy

Oba celky začaly poslední part zápasu opatrněji. Věděly, že každá chyba může rozhodnout zápas. Přesto nestranný divák musel častěji tleskat hráčům v bílých dresech, kteří hráli lehčeji a častěji se tlačili do zakončení.

Ve 47. minutě odstoupil ze zdravotních důvodů ze zápasu třinecký gólman Martin Vojtek, nahradil jej Lukáš Daneček. Pardubická převaha na ledě rostla. V 50. minutě byl navíc za krosček vyloučen domácí útočník Juraj Štefanka.

Pardubicím se přesilovka povedla. Neutekla ani minuta a Tomáš Rolinek našel před brankou Petra Sýkoru, který tvrdou střelou vrátil HC Moeller vedení. Petr Sýkora se trefil po téměř měsíci, naposledy skóroval 24. listopadu v domácím utkání proti Chemopetrolu Litvínovu.

A najednou se situace obrátila. Třinec musel bušit do pardubické obrany, která ve Werk aréně působila sehraným dojmem. Domácím se nedařilo ohrozit postavení Vladislava Koutského. Asi největší šanci měl Tomáš Pácal, ale jeho střelu od modré z 53. minuty si pardubický mladík hravě našel.

Klid přidal na pardubické hokejky Libor Pivko. Po přihrávce od Jana Čalouna pěkně vykoupal Lukáše Danečka a zvýšil pardubické vedení na 4:2.

V závěru se domácí pokusili o power play. Ale ani se nedostali do pořádné šance. Naopak Jan Čaloun zakončil svůj povedený večer, kde třemi kanadskými body oslavil své 34. narozeniny, střelou do prázdné brány. Dařilo se celé první letce Pardubic, která zaznamenala celkem šest bodů. Pochvalu zaslouží celé mužstvo, samozřejmě také brankář Vladislav Koutský, který bravurně nahradil jedničku Jána Lašáka.

Fotogalerie z utkání

Autorem je Vladimír Škorpík, fotografie jsou chráněny autorským zákonem! Kliknutím na náhled se vám zobrazí fotografie v plné kvalitě.

Ohlasy po utkání

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): „Příčinou naší porážky bylo, že jsme na začátku neproměnili dvě přesilovky pět na tři. Když jsme pak srovnali skóre, Pardubice byly lepší. Mohli jsme dát třetí gól, ale Tesařík nedal a Pardubice nás za to v přesilovce potrestaly. Pak jsme museli otevřít hru a soupeř toho využil. Vojtek nemohl pokračovat ve hře, byl zdravotně indisponován.“

Pavel Rohlík (HC Moeller Pardubice): „Jsme nadmíru spokojeni. Utkání jsme dobře začali, dali dva góly, ale pak jsme od naší hry ustoupili. Soupeř byl pak asi opticky lepší, ale my jsme šli do třetí části s tím, že budeme hrát ze zajištěné obrany a počkáme si na brejky. To nám vyšlo. Celé mužstvo zaslouží pochvalu. Bylo vidět, jak moc chce vyhrát. Výborný byl hlavně brankář Koutský, který skvěle zaskočil za zdravotně indisponovaného Lašáka.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

7. kolo, 23. 9. 2006
TRI - PCE
7:5
20. kolo, 29. 10. 2006
PCE - TRI
7:2
33. kolo, 20. 12. 2006
TRI - PCE
2:5
46. kolo, 28. 1. 2007
PCE - TRI
6:5

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Vladislav Koutský 60 0 28 2
Obránci G A +/- TM
Martin Čech 0 0 2 2
Petr Čáslava 0 0 2 0
Tomáš Linhart 0 0 1 0
Jan Snopek 0 0 1 0
David Havíř 0 0 0 2
Aleš Píša 0 0 0 2
Michal Šeda 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Jan Čaloun 2 1 3 0
Libor Pivko 1 1 2 0
Tomáš Blažek 1 0 0 2
Petr Sýkora 1 0 0 2
Dušan Andrašovský 0 1 3 0
Jan Kolář 0 1 0 0
Tomáš Rolinek 0 1 0 0
Miroslav Hlinka 0 0 1 2
Petr Koukal 0 0 0 2
Jiří Cetkovský 0 0 0 0
František Mrázek 0 0 0 0
Zdeněk Ondřej 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube