1.12.2006
Jan Hrabal

Kladenská smršť ve třetí třetině zlomila odpor Moelleru

AKTUALIZOVÁNO O FOTOGALERII! Dvě třetiny vyrovnaný hokej a pak tři góly v síti Jána Lašáka. Pardubičtí hokejisté inkasovali na ledě HC Rabat Kladno tři góly v rozmezí čtyř minut, které rozhodly o tom, že po třech vítězstvích si HC Moeller připsal porážku. Zápas přitom začal pro Pardubické dobře, ve 14. minutě Petr Čáslava při přesilovce otevřel skóre. Žádný z jeho spoluhráčů ale další úspěšnou trefu nepřidal. Výchočeši také příliš často navštěvovali trestnou lavici, 13 dvouminutových trestů je příliš. Kladno, které má téměř čtvrtinovou úspěšnost přesilovek, otočilo zápas a vyhrálo 4:1.

O2 extraliga, 29. kolo, pátek 1.12.2006, Městský zimní stadion Kladno

Rytíři Kladno

Dynamo Pardubice

4:1
1:1, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 14:43 Patera, 44:54 Gardoň (Bílek), 46:25 Frolík (Havel), 48:47 Bělohlav (Kalla) – 13:08 Čáslava. Rozhodčí: Mikula – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:13 navíc Sýkora (Pardubice) osobní trest do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2652. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Rytíři Kladno: Orct – Ševc, Evan, Pavlas, M. Štěpánek, Zeman, J. Mrázek, Trončinský, Hájek – Kalla, Patera, Bělohlav – Bílek, Gardoň, Frolík – M. Havel, Tatíček, Kuchler – Diviš, Čurilla, Jaroš. Trenéři: Zdeněk Müller a Petr Kasík.
Dynamo Pardubice: Lašák – Píša, Havíř, Snopek, M. Čech, Čáslava, Linhart, Koma, M. Šeda – P. Sýkora, Rolinek, Hlinka – Čaloun, Blažek, Pivko – F. Mrázek, Tvrdík, Ondřej – Kolář, Koukal, Starý. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.

Komentář

Statistiky zápasu Zápis o utkání Referát ČTK

Na Čáslavův gól odpověděl Patera

Kladno nastoupilo do zápasu proti Pardubicím bez nejproduktivnějšího útočníka Martina Procházky. Pardubičtí v úvodu přečkali dvě oslabení a naopak zaslouženě udeřili při své první výhodě. Puk na modré si sebral obránce obránce Petr Čáslava a jeho vystřelený kotouč byl tečován a skončil za Zdeňkem Orctem – 0:1.

Pardubické vedení trvalo necelé dvě minuty. Chybu v rozehrávce hostí vystihl Pavel Patera a v souboji tváří v tvář s Jánem Lašákem vyhrál – 1:1. V závěru první třetiny se ještě museli Východočeši ubránit oslabení po vyloučení Jana Snopka za podražení.

Vyrovnaná druhá třetina branku nepřinesla

Druhé dějství začalo akcí Pavla Patery, jehož hákoval Aleš Píša. Pardubická obrana se ale přesile soupeře ubránila a dokonce si vypracovala solidní šanci. Střelu Michala Tvrdíka ale brankář Orct vytěsnil vedle.

Ve 24. minutě se Jiří Kuchler octnul sám před brankářem HC Moeller, ale v jasné příležitosti proti němu zakročila vyrážečka Jána Lašáka. Na opačné straně se o chvíli později neprosadila střela Aleše Píši a Libora Pivka, jenž se dostal i k dorážce.

Diváci na kladenském zimním stadionu sledovali poměrně svižné utkání, Pardubice naopak často hrozily z rychlých brejků. Žádná akce ale gólovým zápisem neskončila.

Velkou možnost ke skórování měl Rabat na konci prostřední třetiny. V čase 36:25 byl za zdržování hry vyloučen obránce Aleš Píša, kterého o devět vteřin později doplnil kapitán Miroslav Hlinka, jenž obdržel čtyři minuty za vysokou hůl. Tlak Kladna ale pardubická defenzíva i se štěstím ustála. Zejména šance útočníků Kally, Bělohlava a Patery byly velice nebezpečné pro Lašákovu pozici.

Zlá čtyřminutovka rozhodla zápas

Na počátku třetí třetiny měl Moeller výhodu zkrácené přesilovky, tu nevyužil. A pak přišel kladenský únik. V čase 44:54 Radek Gardoň z úhlu dorazil střelu Vítězslava Bílka do brány – 2:1.

O dvacet sekund později byl za hákování vyloučen obránce Aleš Píša. Ten na trestné lavici vydržel jen 71 sekund, přihrávka Michala Havla na Martina Frolíka, který před poloodkrytou bránou neměl větší problémy, jej poslala zpět – 3:1.

A minutu a půl po inkasované brance se zase otevřela vrátka na trestnou lavici, kam putoval Jan Čaloun za vražení na hrazení. Rabatu stačila ani ne minuta. Střelu Jaroslava Kally tečoval u brankoviště Radek Bělohlav, jehož trefu musel posvětit videorozhodčí – 4:1.

Na honbu za obratem se Pardubičtí už nezmohli, byť se dostali do solidních šancí. V 53. minutě navíc dvěma minutami a následným osobním trestem do konce zápasu oslabil východočeské mužstvo nejproduktivnější borec – Petr Sýkora.

V závěru zápasu ještě Pardubice přestály více než minutové oslabení ve třech, Kladno pak dotáhlo zápas v pohodě do vítězného konce. Středočeši si připsali první výhru nad pardubickým Moellerem v sezoně.

Fotogalerie z utkání

Autorem je Vladimír Škorpík, fotografie jsou chráněny autorským zákonem! Kliknutím na náhled se vám zobrazí fotografie v plné kvalitě.

Ohlasy po utkání

Petr Kasík (HC Rabat Kladno): „Dnes jsme hráli dobře. Když jsme ve druhé třetině nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři, tak jsme měli trochu strach, co to udělá z mužstvem. Poslední třetinu jsme ale zvládli a myslím si, že body zůstali zaslouženě doma.“

Pavel Rohlík (HC Moeller Pardubice): „Chtěli jsme hrát aktivně, což se nám ze začátku dařilo. Potom jsme od toho ale ustoupili a hlavně jsme měli problém ve středním pásmu. Nebruslili jsme, hráči nestíhali a díky tomu jsme měli tolik vyloučených. I tak jsme dlouho drželi dobrý stav 1:1. Před poslední třetinou jsme si řekli, že budeme hrát ze zajištěné obrany, budeme hrát na brejky, ale bohužel Kladnu se povedly přesilovky, což rozhodlo. Když Kladno odskočilo na dva tři góly, tak už bylo po zápase. Jen se dohrával.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

3. kolo, 12. 9. 2006
KLA - PCE
1:5
16. kolo, 20. 10. 2006
PCE - KLA
7:0
29. kolo, 1. 12. 2006
KLA - PCE
4:1
42. kolo, 19. 1. 2007
PCE - KLA
1:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 35 4
Obránci G A +/- TM
Petr Čáslava 1 0 -1 0
Aleš Píša 0 0 0 6
Martin Čech 0 0 0 2
David Havíř 0 0 0 2
Jan Snopek 0 0 0 2
Jaroslav Koma 0 0 -1 0
Tomáš Linhart 0 0 -1 0
Michal Šeda 0 0 -1 0
Útočníci G A +/- TM
Petr Sýkora 0 0 0 22
Miroslav Hlinka 0 0 0 4
Zdeněk Ondřej 0 0 0 4
Libor Pivko 0 0 0 2
František Mrázek 0 0 0 0
Tomáš Rolinek 0 0 0 0
Jan Čaloun 0 0 -1 2
Tomáš Blažek 0 0 -1 0
Jan Kolář 0 0 -1 0
Petr Koukal 0 0 -1 0
Jan Starý 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube