12.10.2010
Jan Hrabal

Bez gólů to nejde, Pardubice vyšly doma naprázdno i s Kometou

PARDUBICE — Hokejisté HC Eaton Pardubice v 10. extraligovém kole s Kometou Brno 0:1. Východočeši sice svého soupeře přestříleli 26:14, doplatili však na mizernou koncovku. V brance Eatonu se poprvé doma po svém návratu do Pardubic představil Adam Svoboda, ale nejtěsnější porážce nezabránil.

Tipsport extraliga, 10. kolo, úterý 12.10.2010, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

0:1
0:0, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 33:44 Balej (Hruška, Kvapil). Rozhodčí: Souček, Turčan – Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 8295. Střely na branku: 26:14. Průběh utkání: 0:1. Nejlepší hráči: Martin Bartek – Marek Kvapil.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Píša, Kočí, Jillson, Kolář II, Kudělka, Kaberle, Mezei – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Zohorna, Pivko – Cetkovský, Špirko, Somík – Rákos, Buchtele, Pineault. Trenéři: Josef Jandač a Jan Votruba.
Kometa Brno: Hovi – Protivný, Stehlík, Houdek, Zubíček, Richter, Malec, Mojžíš – Balej, Hruška, Kvapil – Erat, Brabenec, Hubáček – Jakub Svoboda, Procházka, Pospíšil – Dlouhý, Huml, Veselý. Trenéři: Vladimír Jeřábek a Ladislav Lubina.

Komentář

V pardubické brance se poprvé po svém návratu představil Adam Svoboda, Brňané přijeli s konsolidovanou obranou, která poprvé v sezoně neinkasovala.

Bartekův gól neplatil, další šance nepřicházely

Nástup do zápasu se sice povedl Pardubicím, které se hned v úvodu usadily před Hovim a radovaly se z gólu pod odpískání, jinak, co se týče útočných akcí, tak toho první třetina moc nenabídla. Kometa se zatáhla a čekala na brejky. Pardubice se nikam bezhlavě nehnaly, a tak není divu, že diváci viděli pouze čtrnáct střel na branku (9:5).

V polovině úvodního dějství byl za držení vyloučen brněnský Richter, Pardubice sice strávily většinu času na území soupeře, do gólového ohrožení se však nedostaly. Kometa měla k dispozici početní výhodu po Kočího vyhození puku, ale ani Jihomoravané se neprosadili.

V poslední minutě se Pardubičtí usadili v pásmu soupeře v přesilovce po Pospíšilově sekání, ale výsledkem jejich snažení byla pouze ostrá střela útočníka Koláře.

Kometa se bránila a udeřila v přesilovce

Hokejová šeď pokračovala i ve druhé třetině, v ní viděla ČEZ Arena ještě méně střel na branku. Zatímco Pardubice ohrozily branku soupeře opět devětkrát, Kometa vyslala o pokus méně.

Kometa měla možnost skórovat po vyloučení Rákose, do vážnějších manévrů před Svobodou v brance Eatonu se ale nedostala. Stejně dopadly Pardubice po druhém vyloučeín Martina Richtera v zápase, tentokrát za zdržování hry.

Naopak pořádně dusno a horko bylo před pardubickou brankou při dlouhé přesilovce Komety pět na tři po trestech pro Adama Svobodu (zdržování hry) a Branislava Mezeie (podražení). Eaton dlouho odolával náporu soupeře, ale nakonec kapituloval. Při následné hře pět na čtyři se prosadil Jozef Balej – 0:1.

Pardubice mohly vyrovnat v následné početní výhodě, kdy za nedovolené bránění byl vykázán Radek Dlouhý, ale s přesilovkou naložily velmi neproduktivně…

Brněnská defenzíva v čele s Hovim vyhrála

Kometa, kterou přijelo na východ Čech podpořit několik stovek fanoušků, mohla využít dvou spojených přesilovek k vylepšení svého těsného náskoku. Pardubice zase nedokázaly potrestat sekání Pospíšilovo.

Východočeši se jen ztěžka dostávali přes obranný val Brňanů. Ti se nikam netlačilia čekali na svou chvilku. A pokud dostali puk na svůj hůl, ihned jej posílali minimálně do středního pásma. Zkrátka žádné komplikování situace…

V čase 56:18 byl na brněnské straně vyloučen Ondřej Veselý za hákování, Pardubice hrály v převaze, ale jen navázaly na svou chudou bilanci. V samotném závěru utkání se Eaton snažil vyrovnat při hře bez brankáře, ale Kometa se ubránila, a tak si pod Špilberk odvezla všechny body.

Ohlasy po utkání

Jan Votruba (HC Eaton Pardubice): „Hráčům nelze vytknout malou snahu ani bojovnost, ale ten tlak nebyl dostatečný a šance jsme si moc nevytvářeli. Brno velice dobře bránilo, v našem závěrečném tlaku byla křeč a v přesilovkách jsme si nevytvořili žádnou vyloženou šanci a tak Brno z minima svých šancí získalo maximum. Píša nedohrál pro zranění břicha.“

Ladislav Lubina (HC Kometa Brno): „Čekali jsme, že Pardubice po domácí prohře se Slavií budou mít velký nápor a ten se také dostavil. My jsme si dali za cíl přečkat první třetinu a pokusit se vstřelit gól. Utkání bylo vyrovnané a o výsledku rozhodly malé věci. Jsem rád, že jsme si dokázali, že můžeme utkání vyhrát bez obdržené branky.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 31. 8. 2010
KOM - PCE
2:3
přát., 7. 9. 2010
PCE - KOM
4:3
10. kolo, 12. 10. 2010
PCE - KOM
0:1
23. kolo, 21. 11. 2010
KOM - PCE
3:2
36. kolo, 2. 1. 2011
PCE - KOM
4:2
49. kolo, 6. 2. 2011
KOM - PCE
1:4

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Adam Svoboda 59 0 13 1
Obránci G A +/- TM
Václav Kočí 0 0 0 2
Jan Kolář 0 0 0 2
Branislav Mezei 0 0 0 2
Jeff Jillson 0 0 0 0
František Kaberle 0 0 0 0
Tomáš Kudělka 0 0 0 0
Aleš Píša 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Libor Pivko 0 0 0 2
Daniel Rákos 0 0 0 2
Martin Bartek 0 0 0 0
Jan Buchtele 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Adam Pineault 0 0 0 0
Radovan Somík 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
Rastislav Špirko 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube