Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 38. kolo, neděle 26.1.1997, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

České Budějovice

1:4
0:1, 1:3, 0:0
Branky a nahrávky: 32. Kudrna – 22. a 32. Barus, 19. Vošta, 25. Nedoma. Rozhodčí: Balej – Bláha, Český. Vyloučení: 7:9, navíc Kříž (Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 8247. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Mudroch – Jantovský, Plášek, Lubina – Hejduk, Martinec, Koudelka – Kábrt, Kudrna, S. Procházka.
České Budějovice: Svoboda – Soudek, Martínek, Nedoma, Suchánek, Antipin, K. Ťoupal – Rob, R. Ťoupal, Pýcha – Barus, Turek, Bělohlav – Györi, Brabenec, Vošta.

Komentář

Na pardubickém ledě se zrodilo velké překvapení, když favorizovaný celek domácích nečekaně přenechal oba body týmu z jihočeské metropole. Vítězství hostujícího týmu bylo zcela zasloužené a nebýt výtečného výkonu pardubického brankáře Barty v první třetině, mohlo být daleko vyšší.

Úvodní třetina přinesla oboustranně neurovnaný hokej, lépe se dařilo Jihočechům, kteří byli aktivnější, důraznější a střelecky produktivnější. Hosté překvapili domácí tým vysunutou obranou až do útočného pásma a pardubičtí nemohli najít recept proti soupeřově taktice. Hosté si také vypracovali více šancí, domácí brankář Barta musel zasahovat jedenáctkrát, kapituloval až v 19. minutě, Svoboda v brance hostí řešil pouze jedinou střelu domácích.

Ve druhé části utkání dali Jihočeši domácím lekci z produktivity, když dvě branky vstřelili v početním oslabení a v polovině utkání vedli 4:0. Teprve pak se dostali ke slovu pardubičtí, ale jejich trápení pokračovalo. Střetnutí nemělo valnou úroveň, hosté vědomi si náskoku hráli opatrně, pozorně bránili, domácí si přes zvýšený důraz nemohli s hrou soupeře poradit. O nemohoucnosti pardubických hokejistů svědčí i fakt, že nedokázali využít dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Do závěrečné třetiny nechali domácí trenéři na lavičce Kudrnu, do hry se vrátil opět Koudelka, šanci dostal i junior Milan Procházka, ale k zlepšené hře to nevedlo. Budějovičtí už jen kontrolovali hru, nevyužili ani pětiminutovou početní převahu a střetnutí se dohrávalo v nepříliš hokejové atmosféře.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Po úspěšné sérii na domácím ledě jsme se obávali nevydařeného utkání. To se bohužel vyplnilo, ale soupeř hrál velmi dobře takticky a do ničeho nás nepustil. Celý zápas jsme se trápili, a proto jsme zaslouženě prohráli.“

Vladimír Caldr (HC České Budějovice): „Po sérii proher jsme potřebovali vyhrát, jsem rád, že se nám to podařilo právě tady, i díky tomu, že jsme dali dva góly v oslabení. Soupeře jsme do vyložené šance nepustili.“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 18. 10. 1996
PCE - CEB
3:2
25. kolo, 1. 12. 1996
CEB - PCE
2:1
38. kolo, 26. 1. 1997
PCE - CEB
1:4
51. kolo, 9. 3. 1997
CEB - PCE
1:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube