Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 12. kolo, pátek 18.10.1996, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

České Budějovice

3:2
3:1, 0:1, 0:0
Branky: 2. Kubiš, 8. Blažek, 12. Malinský – 12. Bělohlav, 29. Sailer. Rozhodčí: Brada – Padevět, Guth. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4324. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
Dynamo Pardubice: Salfický – Augusta, Mudroch, Malinský, Kříž, Cyplakov, Pácal – Lubina, Blažek, Hejduk – Pospíšil, Martinec, Jantovský – Procházka, Plášek, Kubiš.
České Budějovice: Svoboda – Masák, Martínek, Nedoma, Antipin, Suchánek, K. Ťoupal – Rob, R. Ťoupal, Pýcha – Bělohlav, Turek, Sailer – Györi, Brabenec, Barus.

Komentář

Na pardubickém ledě získali domácí cenné dva ligové body v utkání, ve kterém jim málem nestačil tříbrankový náskok. Střetnutí mužstev, která odehrála už 120. vzájemné střetnutí, začali lépe domácí.

K herní pohodě jim pomohla vedoucí branka Kubiše ve druhé minutě, po které zatlačili soupeře do vlastní obranné třetiny a vytvářeli si rychlými kombinacemi další brankové šance. Ke třígolovému vedení jim však v 8. a 12. minutě pomohl svými chybami českobudějovický brankář Svoboda.

Štěstím pro Jihočechy bylo, že krátce po třetí inkasované brance domácí nabídli šanci Bělohlavovi, který dal první gól hostí. V závěru třetiny se hra vyrovnala a ve druhé části hry začali Jihočeši produkovat aktivnější, důraznější hokej, jehož výsledkem byla výrazná převaha, ale i druhá branka v síti domácího brankáře.

Pardubičtí po dobrém výkonu v první třetině, v prostřední části utkání, zcela vypadli z tempa a produkovali hru plnou nepřesností. Závěrečná třetina byla urputným bojem kdo z koho. Jihočeši pokračovali v důrazné nátlakové hře a pardubický brankář Salfický byl v plné permanenci.

Domácí v dané situaci spoléhali na brejkové útoky, ze kterých hrozilo pro hosty také značné nebezpečí, zejména z holí Lubiny a Pospíšila. Závěrečné minuty přinesly dramatickou podívanou i vzestup úrovně hry. Jihočechům nepomohla k vyrovnaní ani minutová power play.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Po předchozích prohrách to bylo pro nás důležité utkání. Počítali jsme s únavou soupeře, pak jsme ale udělali chybu a dostali se do křeče. Hráči se začali bát o výsledek, ale nakonec vítězství doslova vydřeli.“

Vladimír Caldr (HC České Budějovice): „Utkání se rozhodlo během dvanácti minut první třetiny. S naší hrou ve druhé a třetí části utkání jsem mnohem spokojenější, i když to k zisku bodu nevedlo.“

Zápasy v sezóně

12. kolo, 18. 10. 1996
PCE - CEB
3:2
25. kolo, 1. 12. 1996
CEB - PCE
2:1
38. kolo, 26. 1. 1997
PCE - CEB
1:4
51. kolo, 9. 3. 1997
CEB - PCE
1:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube