Reportáž ze zápasu

Tipsport extraliga ledního hokeje, 50. kolo, neděle 22.2.2004, Zimní stadion České Budějovice

České Budějovice

Dynamo Pardubice

0:1
0:0, 0:0, 0:1
Branka a nahrávka: 51:27 P. Sýkora (Divíšek). Rozhodčí: Kolísek, Šindler – Pešek, Šátava. Vyloučení: 10:10, navíc Jasečko (České Budějovice) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 1782. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 0:1.
České Budějovice: Mezin – Kolda, Ďurák, Jasečko, Jindra, Kotaška, Jakeš, Gýna, R. Čech – Hřebejk, Štrba, Bělohlav – Mrázek, Ondřej, Sailer – Kristek, Škoda, Bartoš – Mrkvička, Bacul, Fadrný. Trenéři: Radek Ťoupal a Ladislav Kolda.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Duben, Luža, Čáslava, Pácal, Linhart, Mudroch – Razingar, Jaroslav Kudrna, Lubina – P. Sýkora, T. Divíšek, S. Procházka – Kolář, Koukal, Průcha – Kubišta, Janecký, Pištek Trenéři: Miloš Říha a Jiří Seidl.

Komentář

Hokejisté Českých Budějovic, již jistí účastníci baráže o udržení mezi elitou, zakončili extraligový víkend, aniž by vstřelili jediný gól. Pardubický lídr soutěže hrál jen to, co potřeboval a k výhře mu stačil jediný gól Petra Sýkory a bezchybný brankář Adam Svoboda.

Oba týmy nasadily od počátku čtyři kompletní pětice, a protože souboj nemohl na postavení soupeřů v tabulce nic změnit, sledovali diváci bezstarostný hokej s minimem vyložených šancí. V polovině prvního dějství vybojoval v blízkosti pardubické klece kotouč debutující domácí junior Mrkvička, ale Baculovu dorážku stačil brankář Svoboda vytěsnit. Po střele Jindry od modré se snažil zakončit Mrázek, pardubický gólman byl však opět na místě. Nesmělý pokus Průchy na druhé straně zlikvidoval Mezin.

Hned po první obrátce stran šel za katr Ondřej a v přesilovce si vypracoval velkou příležitost Průcha. Gólman Mezin byl již překonán, ale puk se zastavil před brankovou čárou. Po sérii vyloučení, o kterou se postarali pěstním soubojem také Jasečko s Kudrnou, hráli hosté v rychlém sledu dvakrát v pěti proti třem, ale výhodu nezužitkovali. Podobně se vedlo domácím, když na hanbě pykali Lubina s Kudrnou.

Pak byli Pardubičtí oslabeni za špatné střídání, ale stav zůstal stejný, přestože Gýna s Mrázkem na brankáře Svobodu zle dotírali. Pro změnu ve vlastním oslabení jel sám od červené Bacul, blafák však nezvládl. V tréninkovém tempu pokračovalo i třetí dějství. Po akci Petra Sýkory měl šanci Koukal, ale neskóroval ani na dva pokusy, bombu Linharta od modré zase vyškrábl Mezin špičkou brusle. Při bleskovém nájezdu byl neúspěšný také Stanislav Procházka.

O střelbu se pokoušel rovněž Mudroch a na protější straně Mrázek, dva na jednoho se řítili Jasečko s Mrázkem, radost však divákům neudělali. Střeleckou smůlu protrhl teprve pardubický Sýkora, jenž se dostal ve vlastním oslabení k odraženému puku po střele obránce Jakeše a svůj únik zakončil přesnou trefou. Jakešův golfák poté málem srazil do vlastní branky obránce Duben, ale Budějovičtí nevyrovnali ani po závaru, jehož strůjcem byl kapitán Štrba.

Ohlasy po utkání

Radek Ťoupal (České Budějovice): „Zápasu by asi slušela remíza, ale bohužel jsme zase nedali gól. Nějaké šance tam byly, ale nevycházely nám ani dorážky. Hráči jedou na branku a klepou se, nevědí, co mají udělat, problém je v sebedůvěře. Pořád čekáme, kdy se najde hráč, který v přesilové hře udrží nervy na uzdě a vstřelí gól. Častá vyloučení pramenila také z nervozity obránců, jichž máme osm, ale baráž jich bude hrát jen šest.“

Miloš Říha (Pardubice): „Těžko se mi utkání hodnotí, když nebylo o co hrát. Určitá snaha a urputnost tam byla, ale jsme zklamáni, že nám nevycházela kombinace i přesto, že jsme nebyli kompletní. Ve třetí třetině se hra zlepšila a nás těší, že jsme udrželi čisté konto, neboť se nyní zaměřujeme na obrannou činnost. Průběh zápasu nebyl moc čistý asi i díky tomu, že domácí nejsou moc v pohodě. Věřím, že hráči, kteří nám dnes chyběli, budou do týdne k dispozici.“

Zápasy v sezóně

11. kolo, 10. 10. 2003
PCE - CEB
6:0
24. kolo, 18. 11. 2003
CEB - PCE
1:3
37. kolo, 6. 1. 2004
PCE - CEB
1:2p
50. kolo, 22. 2. 2004
CEB - PCE
0:1

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Adam Svoboda 60 0 37 0
Obránci G A +/- TM
Petr Čáslava 0 0 1 2
Tomáš Pácal 0 0 1 0
Miroslav Duben 0 0 0 2
Patrik Luža 0 0 0 2
Tomáš Linhart 0 0 0 0
Petr Mudroch 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Petr Sýkora 1 0 1 2
Tomáš Divíšek 0 1 1 0
Jaroslav Kudrna 0 0 0 4
Otakar Janecký 0 0 0 2
Ladislav Lubina 0 0 0 2
Tomaž Razingar 0 0 0 2
Jan Kolář 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0
Ľubomír Pištek 0 0 0 0
Stanislav Procházka 0 0 0 0
Petr Průcha 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube