22.05.2018
Jan Hrabal

Dynamo připravuje špičkový turnaj, v srpnu uspořádá Memoriál Zbyňka Kusého

PARDUBICE — Extraligová sezona sice začíná až v pátek 14. září 2018, pardubičtí fanoušci si budou moci užít výborný hokej již o letních prázdninách. Dynamo chystá v rámci Sportovního parku Pardubice kvalitní turnaj, na němž uctí památku svého úspěšného generálního manažera. Na Memoriálu Zbyňka Kusého, jenž by v sobotu oslavil 52. narozeniny, se Pardubice utkají s Eisbärenem Berlín, Admiralem Vladivostok, chybět nebude ani federální derby se Slovanem Bratislava. ČSOB Pojišťovna arena bude toto atraktivní klání hostit od 16. do 19. srpna 2018.

„Výsledkem společného snažení managementu naší organizace se již letos podařilo zajistit účast špičkových evropských týmů. Jsme hrdi i na to, že tento turnaj bude součástí oslavy sportu v našem městě, kterým je Sportovní park, probíhající právě v tomto termínu v Pardubicích. Silně vnímáme odkaz našeho bývalého generálního manažera Zbyňka Kusého, po odsouhlasení jeho rodinou jsme se rozhodli po něm náš memoriál pojmenovat. Naší ambicí je vytvořit novou tradici, kdy se k nám budou každoročně sjíždět elitní evropské celky, abychom je mohli přivítat v naší nádherné ČSOB Pojišťovna areně,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Až z daleké východní Asie přijede do Pardubic Admiral Vladivostok, který vznikl v roce 2013 a hraje Kontinentální hokejovou ligu. Ve třech z pěti sezon dokázal postoupit do play off. Na východ Čech dorazí také německý Eisbären Berlin, který byl založen v roce 1954 jako Dynamo a je nejúspěšnějším klubem našeho západního souseda a v minulé sezoně získal stříbrnou medaili po sedmizápasové sérii s Mnichovem.

Hokejové Pardubice se mohou stejně jako v minulé sezoně těšit na federální derby, neboť přivítají HC Slovan Bratislava, který také hraje v Kontinentální hokejové lize. Dynamo dokázalo v přípravě na minulý ročník slovenský velkoklub dvakrát porazit.

„Myšlenka uspořádat Memoriál Zbyňka Kusého se mi velmi líbí. Zbyněk toho udělal pro pardubický hokej hodně moc a podobnou poctu si rozhodně zaslouží. V minulých letech jsme na podobně kvalitní turnaje jezdili do ciziny, nyní se uskuteční u nás. Moc se na něj já i celý tým těšíme, bude to skvělá prověrka naší formy. Věřím, že si jej oblíbí fanoušci a nenechají si jej v ČSOB Pojišťovna areně ujít,“ okomentoval záměr vedení klubu kapitán A mužstva Tomáš Rolinek.

Zkušený útočník kvituje kvalitu soupeřů, kteří do Pardubic přijedou. „Vedení klubu se podařilo zajistit skvělé obsazení – dva kluby z Kontinentální hokejové ligy a německý vicemistr. Bude to hodně těžké, my ale budeme chtít turnaj vyhrát a potěšit tak naše fanoušky ještě před začátkem extraligové sezony,“ doplnil Tomáš Rolinek.