11.05.2018
Jan Hrabal

Jan Ščotka odchází do Litvínova

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice nemůže pro další roky počítat se službami obránce Jana Ščotky. Jedenadvacetiletý zadák se rozhodl spojit své další hokejové kariéry s Litvínovem, kde dle informací Vervy se domluvil na dvouleté smlouvě.

„S Honzou a jeho agentem jsme jednali o pokračování vzájemné spolupráce, obdržel od nás nabídku, zaslali jsme rovněž konkrétní návrh smlouvy. Koncem dubna mi ústně v telefonickém rozhovoru přislíbil, že s návrhem souhlasí a že si vše ještě promyslí. I proto jsem se vyjádřil ve smyslu, že věřím, že bude u nás pokračovat. Naše představa byla, že Honza dostane prostor v základní sestavě. Vše by záleželo na jeho výkonnosti. Honza se rozhodl jinak, nedá se nic dělat, dáme šanci jinému hráči. Honzovi děkujeme za odvedené služby, přejeme pevné zdraví a hodně štěstí v další kariéře,“ řekl předseda představenstva a generální manažer Dušan Salfický.

Jan Ščotka je odchovancem vsetínského hokeje, do Pardubic přišel v roce 2014. Za Dynamo odehrál včetně baráže 210 extraligových utkání, vstřelil v nich sedm branek a přidal 17 nahrávek. V hodnocení účasti na ledě má na svém kontě 31 záporných bodů.