26.03.2018
Jan Hrabal

Patrik Poulíček: Play off je zážitkem, získal jsem zkušenosti

TŘINEC — Nestřílí v nejvyšší soutěži tucty branek, nerozdává stovky gólových přihrávek, přesto je obrovsky důležitém téhle party. Patrik Poulíček oddřel každé střídání, dle svých slov si užil první své pořádné play off. I když je jeho hodnocení již uplynulé sezony pozitivní, je zklamaný, že Dynamo nešlo přes Oceláře dál.

Patrik Poulíček v letošní sezoně
Část Utkání Branky Nahrávky Body +/− Tr. minuty
Základní část 52 2 10 12 +2 34
Generali play off 7 1 0 1 −1 2

„Chtěli jsme z každého zápasu urvat nějaký bod. V půlce sezony nebylo nic jasného, byli jsme spíše na spodku tabulky, udělali jsme pár bodů, začali jsme si věřit a dotáhli jsme to až do přímého postupu do čtvrtfinále a nakonec až do sedmého utkání s Třincem,“ pověděl po skončení utkání pardubický útočník.

Čtvrtfinálová série naplnila pravidlo „můj dům – můj hrad“. Pardubice dokázaly z Tipsport areny, kam na třízápasový set dorazilo dohromady téměř třicet tisíc fanoušků, vytvořit nedobytnou pevnost, vždy srovnaly s Oceláři krok. Třinec ale nepustil žádný domácí zápas a nakonec postoupil.

„Zklamání tam musí být. Když máte tu šanci postoupit dál a jste tomu opravdu blízko, tak vás to štve, když to nedopadne,“ nechal se slyšet po vysoké porážce 1:8, jež Pardubicím ukončila sezonu.

Ač hovořil zklamaný těsně po utkání, tak věděl, že na tuhle sezonu bude vzpomínat hlavně v dobrém. „Pro mě to bylo první pořádné play off. Dostával jsem pro mě nádhernou porci času, celé to byl obrovský zážitek, v němž jsem získával mnoho zkušeností. Zahrál jsem si s výbornými spoluhráči v našem týmu,“ nechal se slyšet Patrik Poulíček.

V letošní sezoně pomohl Dynamu třemi brankami, hlavní jeho přínos týmu se skrýval v nezdolné oslabení a poctivé práci při hře v oslabeních. Tyto jeho herní vlastnosti jej vynesly k vítězství v anketě Radegast index, která právě hledá hokejové bojovníky.

„Určitě mě tento prosincový triumf povzbudil k dalším výkonům. Nechtěl jsem z toho dělat velkou vědu, tento můj osobní úspěch vyplýval z vytížení na ledě v oslabeních, kde jsem absolvoval několik osobních soubojů a musel jsem zblokovat několik střel,“ řekl.

„Větší váhu bych tomu nedával, ale povzbudilo mi to a zvedlo sebevědomí. S kluky v lajně jsme si perfektně sedli a začali jsme si věřit více na puku, hráli jsme lépe, využívali lépe protiútoky. S Jordannem Perretem a Martinem Kautem jsme odvedli kus dobré práce,“ pokračoval Patrik Poulíček.

Každý z nás pochopil, jakou máme roli

Zpět k sérii s Třincem. Červenobílé klání nakonec urvali Oceláři, i ti po jejím konci přiznávali, že Dynamo velkého favorita řádně trápilo. „Každý z nás pochopil, jakou má roli. Uvědomili jsme si, že každý nemůže střílet góly, ale že každý má způsob hry a přednosti, které může předat pro úspěch týmu. To nám pomáhalo,“ poznamenal.

„Hráli jsme jeden pro druhého, bojovali jsme a to nás dotáhlo až do sedmého čtvrtfinále. Nehráli jsme na individuality, že každý musí dávat góly a odehraje si dvacet minut na ledě, ale na kolektiv. V tom tkvěla naše síla,“ uzavřel Patrik Poulíček.