28.02.2018
Jan Hrabal

O šestku se porveme, burcuje Tomáš Rolinek

PARDUBICE — Sám od sebe přiznal, že středeční utkání s Litvínovem nepřineslo kvanta hokejové krásy. Dynamo ale potřebovali první zápas po olympijské přestávce nutně vyhrát a to se mu povedlo. Kapitán Tomáš Rolinek dirigoval radostné oslavy a hovořil o dílčím úspěchu.

Celkové extraligové statistiky Tomáše Rolinka včetně baráže
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Trestné minuty
681 182 191 373 +30 478

Do Pardubic přijel soupeř ze dna tabulky, Verva byla pro červenobílou partu velmi houževnatým protivníkem. „Pamatuji si vloni, kdy my jsme jezdili s tím, že se smiřujeme s účastí v baráži. My jsme dnes byli v opačné situaci, přijel k nám takový soupeř a my jej potřebovali porazit. Nebylo to zřejmě krásné utkání, já se ale vůbec nedívám na předvednou hru, vážím si toho, že jsme takhle těžký zápas zvládli za tři roky,“ řekl po skončení utkání pardubický kapitán.

Není nutné připomínat loňské umístění… „Předkolo je velký úspěch po loňské a předloňské sezoně, kdy jsme byli dole. Moc si toho vážíme. Letošní sezona je daleko lepší, vyšlo to a jsem za to rád!“ pokračoval.

Pardubice mají jistotu předkola, je jisté, že nedělním utkáním nic nekončí, ba naopak. „Zahrát si play off po těch minulých sezonách je krásné, byť máme jistotu předkola. Ve dvou zbývajících zápasech základní části budeme bojovat o to, abychom v tabulce skončili co nejvýše. Oba zápasy budou náročné, bude o co hrát, ale play off nám už nikdo nevezme. Jsme za to rádi!“ prohlásil odchovanec Žďáru nad Sázavou.

„Je šance bojovat o šesté místo a my se o něj porveme! V pátek jedeme do Třince, v neděli k nám přijede Hradec Králové, z obou utkání chceme vydolovat co nejvíce bodů. Doteď jsme hráli o to, abychom se dostali do play off, nyní se popereme o co nejlepší umístění!“ vyhlásil spokojený kapitán Tomáš Rolinek.