19.01.2018
Jan Hrabal

Nová smlouva: Sacha Treille pokračuje v Dynamu!

PARDUBICE — Hokejové Dynamo pokračuje v rozvážné stavbě kádru i pro novou sezonu. Před tou letošní přišel do Pardubic útočník Sacha Treille, francouzský křídelník se na východě Čech zabydlel, stal se jednou z důležitých opor mužstva a přes nabídky z jiných klubů podepsal s vedením Dynama novou roční smlouvu.

„Dnes jsme uzavřeli další kontrakt se Sachou Treillem, který bude také v nové sezoně pokračovat v našich službách. Rozhodli jsme se k tomuto kroku na základě jeho výkonů v letošní sezoně. Sacha patří k našim tahounům a lídrům týmu. Je sice bránícím levým křídlem, tak i tak vstřelil dvanáct branek, naplňuje naše herní očekávání. Je pozitivní i v kabině, proto jsem rád, že jsme se dohodli na podmínkách smlouvy a dnes jsme ji společně podepsali,“ oznámil předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Francouzský reprezentant je s dvanácti brankami druhým nejlepším střelcem Dynama. „O Sachu mělo zájem více týmů, on preferoval Dynamo, za to jsme rádi. Vzal si Pardubice za své, nechce jít o dům dál, ale líbí se mu tady a dohodli jsme se na podmínkách. Co jsme mu nabídli, to jej uspokojilo, za sebe říkám, že mám velikou radost, že jsme jej u nás udrželi,“ prohlásil šéf klubu.

„Primárně oceňuji jeho hokejové kvality, jeho vytíženost je maximální v každém utkání. Je výborný charakterově, do naší kabiny skvěle zapadl, pomáhá v ní držet bojovou atmosféru a dobrou náladu. Sachovi se tady letos narodilo miminko, od začátku byla jeho rodina rozhodnuta zůstat v České republice a já jsem rád, že to bude v Pardubicích,“ doplnil Dušan Salfický.

Sacha Treille: V Pardubicích je skvělá parta

Oblíbenec fanoušků Dynama přiznal, že má radost z toho, že na rozdíl od loňského kalendářního roku ví na jeho začátku, kde bude moci hrát. „Dnešek je pro mě velmi emotivní, neboť jsem podepsal novou roční smlouvu s Pardubicemi. Cítím se tu skvěle, máme v kabině výbornou partu, při zápasech zde panuje výborná atmosféra,“ řekl.

„S rodinou, která je tu spokojena, jsme rádi, že mohu v Pardubicích pokračovat i příští sezonu. Chtěl jsem zde zůstat i z důvodu, že se tady výborně cítí má rodina, to je pro mě důležité. V Pardubicích se nám líbí, jsme rádi v České republice, navíc jsem zde již před čtyřmi roky hrál. Nebylo vlastně co řešit, chtěl jsem zde pokračovat a jsem za tuto možnost rád,“ pokračoval sympatický forvard.

Sacha Treille není jediným francouzským reprezentantem v Pardubicích. „Je pro nás s Jordannem Perretem plusem, že jsme tu spolu, pro oba je fajn, že tu má ten druhý krajana. Kdykoliv potřebujeme pomoci doma, vyhovíme si. Těším se na pokračování naší spolupráce,“ nechal se slyšet.

Rodinné prostředí jej v Pardubicích oslovilo. „V kabině jsou výborní kluci, cítím se zde skvěle, hned co jsem sem přicestoval. Naše síla tkví v partě. Nedařilo se nám tak na začátku sezony, ale držíme při sobě a pomáháme si. Věříme, že nám to takhle bude fungovat i dál a že se probojujeme do play off,“ prohlásil.

„Fanoušci jsou skvělí, podporují nás v obrovských počtech na všech zápasech. Je pro nás skvělé, že můžeme hrát doma před takovou kulisou. Cítím, že i mě mají fandové rádi. Vyvolávají mé jméno po zápasech, to je od nich pěkné, děkuji jim za takovou podporu!“ uzavřel Sacha Treille.