10.01.2018
Jan Hrabal

Dynamo si vypomáhá s Jestřáby

PARDUBICE — S blížícím se extraligovým finišem si Dynamo konsoliduje kádr. Pardubice dlouhodobě spolupracují s Prostějovem, tato kooperace se zintenzivňuje pro konec ročníku. Oba kluby si mohou dohromady operativně vzájemně vypomoci devíti hokejisty.

„Naše spolupráce s Jestřáby je již rozjetá. V letošní sezoně nám obehrávají naše hráče a nyní nám uvolnili k napsání na soupisku své opory základního kádru, abychom v případě potřeby mohli využít jejich služeb. Získáváme tak pojistku v případě zranění nebo výkonnostního poklesu našich hráčů, ať máme širší kádr pro závěr sezony,“ řekl předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Od začátku sezony působí v Prostějově na hostování s vyřízenými střídavými starty zpět na východ Čech obránci Marek Drtina a Josef Horyna, dále pak útočníci Jan Starý a Daniel Voženílek. Zmíněný kvartet nově doplňuje bek Jan Ščotka. „Honza zůstává členem naší organizace, nově se ale v případě menšího herního vytížení může jezdit ‚dohrávat‘ do Prostějova a pomoci mu v boji o play off,“ informoval šéf klubu.

Dle něj je vzájemná spolupráce prospěšná na obě strany. „Mohu to dokladovat na případu Honzy Starého, který patří k nejlepším hráčům Jestřábů a drží si zisk takřka jednoho kanadského bodu na zápas. Kdykoliv jsme jej využili, tak nám pomohl, přijel v herní pohodě a ta se mohla promítnout do výkonu celého týmu,“ spokojeně konstatoval Dušan Salfický. Generální manažer klubu je navíc v pravidelném kontaktu se sportovním manažerem Hanáků Jiřím Vykoukalem.

Již od začátku sezony má Dynamo možnost využít služeb Matouše Venkrbce, nově na pardubický seznam přibyli obránce Daniel Kolář, nejlepší obránce Jestřábů v hodnocení účasti na ledě, dále pak útočníci Tomáš Divíšek, jenž vede kanadské bodování celé WSM ligy, a Lukáš Luňák, jenž má stejně jako Kolář také jedenáct kladných bodů v hodnocení +/−.

„Všichni hráči zůstávají ve svých současných klubech, spolupráci máme nastavenou tak, že v případě naší potřeby můžeme zmíněné hokejisty, kteří ve WSM lize dominují, využít v Dynamu,“ doplnil Dušan Salfický.