22.12.2017
Jan Hrabal

Obrovsky těžké utkání, hodnotil Sacha Treille

PARDUBICE — Ač je Dukla Jihlava v tabulce Tipsport extraligy poslední, předvedla v Pardubicích velmi kvalitní výkon a Dynamo dokázalo svého soupeře zlomit až v samotném závěru, kdy svou desátou trefou v letošní sezoně vsítil třetí branku Sacha Treille. Poslední předvánoční duel Východočeši zvítězili 3:2.

Letošní extraligové statistiky Sachy Treilleho
Utkání Branky Nahrávky Body +/− Tr. minuty
28 10 5 15 +1 36

„Bylo to obrovsky těžké utkání proti velmi houževnatému protivníkovi. Až do samého konce to bylo velmi vyrovnané. Ze tří získaných bodů máme obrovskou radost!“ řekl po skončení utkání střelec vítězné branky.

Francouzský útočník převzal skákavý puk v jízdě, mohutnými kroky našlápl a z mezikruží prostřelil brankáře Vejmelku nad vyrážečku. Na kostce svítilo, že do konce třetí dvacetiminutovky schází necelá minuta a půl.

„Zahlédl jsem Pepu Hrabala u mantinelu a viděl jsem, že o mně ví. Vzal jsem si puk od něj, bylo to se štěstím, neboť puk jsem zpracoval ve vzduchu. Slyšel jsem po brance, že padla z ofsajdu, ale nezlobte se, v té rychlosti to nedokážu posoudit, zvláště když jsem se soustředil na zkrocení kotouče. Jak jsem se dostal do zakončení, tak jsem se soustředil na střelu a jsem rád, že má branka byla vítězná,“ pověděl Sacha Treille ke své brance.

V posledním utkání před přestávkou Pardubice přišly o výhru v Mladé Boleslavi pět sekund před koncem, teď braly všechny body po gólu v předposlední minutě. „Jsou momenty, kdy jeden tým je šťastnější a třeba i vyhraje. Jsem rád, že tentokrát to bylo v náš prospěch,“ doplnil spolu s Petrem Sýkorou nejlepší střelec Dynama v letošním extraligovém ročníku.