04.12.2017
Klub

Novým provozně-ekonomickým manažerem Dynama Pardubice je Ondřej Šebek

PARDUBICE — Dozorčí rada HOCKEY CLUB DYNAMO PARDUBICE, a.s. na svém zasedání ve čtvrtek 30. listopadu 2017 potvrdila nominaci výběrová komise, která vybrala jako nejvhodnějšího uchazeče na novou pozici provozně-ekonomického manažera Ondřeje Šebka. Ten do hokejového klubu nastupuje od prosince 2017 a bude podřízen generálnímu manažerovi klubu Dušanovi Salfickému. Do konce roku bude Ondřej Šebek přebírat ekonomickou a provozní agendu od krizového manažera Michala Skalického, který po předání všech náležitostí svoje působení v pardubickém hokejovém klubu ukončí.

Primátor statutárního města Pardubice Martin Charvát a zástupce majoritního akcionáře Dynama k tomuto kroku uvedl: „Pro výběr Ondřeje Šebka rozhodly především jeho dlouholeté zkušenosti s prací v klubu, zejména na pozici obchodního manažera a také znalost všech procesů i prostředí v Dynamu. Může se do práce pustit bez potřeby adaptace, na kterou v současné velmi komplikované ekonomické situaci klubu není příliš času. Generální manažer Dušan Salfický tak bude mít výrazně větší kapacitu soustředit se na sportovní vzestup Dynama.“

„S Ondrou Šebkem se známe ještě z mého hráčského působení v Pardubicích, kdy v pozici obchodního manažera patřil k nejbližším spolupracovníkům Zbyňka Kusého. Má spoustu zkušeností i kontaktů v hokejovém hnutí a mezi našimi obchodními partnery. Věřím, že pomůže Dynamu především v oblasti obchodu a ekonomiky, což také bude jeho hlavním úkolem,“ dodal generální manažer klubu Dušan Salfický.

Mgr. Ondřej Šebek (*1972) vystudoval Fakultu tělovýchovy a sportu Univerzity Karlovy, obor management sportu a po studiu v roce 1995 nastoupil do pardubického hokejového klubu kde postupně pracoval jako pracovník marketingu (1995–2001), obchodní manažer (2003–2011) a jako generální manažer (2012–2015). Za jeho působení na pozici generálního manažera se pardubický klub vždy probojoval do play off, klub po organizační stránce fungoval a ve dvou ze tří sezon vygeneroval kladný hospodářský výsledek. V letech 2011–2012 Ondřej Šebek pracoval na Českém svazu ledního hokeje (ČSLH) jako ředitel agentury PRO HOCKEY. Od roku 2012 do roku 2016 byl také členem výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje.