23.11.2017
Adam Joska

Junioři se po výhře nad Kladnem posunuli o šest míst

PARDUBICE — Pardubičtí junioři sice po první třetině s Kladnem prohrávali, ve druhé části otočili skóre ve svůj prospěch. Ztráta dvougólového náskoku je nepoložila, v přesilovce vrátil vedení na stranu domácích Matýs, trefou do prázdné branky potvrdil zisk tří bodů Štefka. Poprvé za juniory se prosadil Antoníček, první trefu v sezoně zaznamenal Kubišta. Dynamo se díky zisku tří bodů posunulo z jedenácté příčky na pátou.

DHL extraliga juniorů, 18. kolo, pátek 24.11.2017, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

5:3
0:1, 2:0, 3:2
Branky a nahrávky: 23:02 Antoníček (Zídek, Matýs), 31:12 Kubišta (Štefka), 41:38 Matýs (Zídek), 49:22 Matýs (Zídek), 58:53 Štefka (Hoskovec, Zukal) – 9:08 Gnusin (Veber, Svoboda), 41:49 Patyk (Vildumetz), 46:02 Schildhabel (Patyk). Rozhodčí: Pilný – Blümel, Pechánek. Vyloučení: 5:4, navíc Petr Patyk (KLA) 10 minut nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 42:38. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 5:3.
Dynamo Pardubice: Jánský – Bučko, Faltys, Javůrek, Mert, Pražák, Žouželka, Zukal – Antoníček, Černý, Dušek, Hoskovec, Koffer, Kubišta, Matýs, Štefka, Syrovec, Veverka, Zídek.
Rytíři Kladno: Stahl – Cibák, Klusáček, Kryll, Kučera, Müller, Šíma, Veber – Březina, Filip, Gnusin, Husarik, Jelínek, Patyk, Řepka, Schildhabel, Sokolov, Vildumetz.

Komentář

Pardubice se na začátku zápasu obránily v oslabení, na začátku 10. minuty Kladno otevřelo skóre. Z levé strany vystřelil Veber, Jánský vyrazil kotouč betonem na druhou stranu, kde z druhé vlny dojížděl Gnusin, žádný z pardubických hokejistů ve stejném prostoru nebyl a Jegor Gnusin dorážel do prázdné branky – 0:1. O srovnání Dynamo připravila banková konstrukce po střele Zukala z mezikruží. V přesilovce Rytířů ležel po střele Řepky puk před betonem Jánského, ale Svoboda se k dorážce nedostal a Pardubice vyhodily na zakázané uvolnění.

Ve 24. minutě Dynamo vyrovnalo, když Zídek nahrál zpoza branky Petru Antoníčkovi, jenž střelou z předbrankového prostoru z první překvapil Stahla, kterému propadl kotouč do sítě – 1:1. A o osm minut později už Pardubice vedly, Štefka vystihl rozehrávku Kladna, nahrál před branku volnému Dominiku Kubištu a ten poslal puk mezi betony brankáře hostí – 2:1.

Další branka padla ve druhé minutě třetí části, střelecký pokus Zídka usměrnil mezi tři tyče Ondřej Matýs – 3:1. Rytířům stačilo ale pouze jedenáct vteřin a dotáhli se zpět na dostřel jedné branky, rozhodčí se chystal vylučovat, jenže k tomu se ani nedostal, jelikož se ve výhodě prosadil z bezprostřední blízkosti Petr Patyk – 3:2. Pardubicím se příliš nedařila přesilovka, na jejím konce se Kladno prosadilo v oslabení, Křešimír Schildhabel unikl pardubické obraně a bekhendem zakončil mezi betony Jánského – 3:3. Další početní výhodu už Dynamo potrestalo, deset minut před koncem si vzalo vedení zpět na svou stranu. Po přihrávce od Zídka chvíli vyčkával se střelou v pravém kruhu Ondřej Matýs, Stahl, před kterým clonil Antoníček, si špatně pohlídal bližší tyčku a kotouč mu propadl do branky – 4:3. Rytíři se snažili vyrovnat, to se jim nepovedlo v přesilovce, ani poté na konci utkání při hře bez brankáře, ve které navíc inkasovali. Výhru pečetil trefou do odkryté klece Matěj Štefka – 5:3.