17.09.2017
Jan Hrabal

Komise rozhodčích uznala všechny podněty Dynama

PRAHA / PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice obdržel odpovědi na své pravidlové podněty, které odeslal po úterním utkání s Piráty Chomutov. Po důkladném rozboru utkání zaslal čtyři situace, ve všech Komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler podněty uznal.

Situace č. 1: zákrok na Jána Sýkoru v čase 14:18

Dynamo: Dle našeho názoru mělo být nařízeno trestné střílení místo uložení menšího trestu.
Vladimír Šindler: Hráč týmu Pardubic č. 24 se svojí zřetelně vyšší rychlostí dostane před hráče Chomutova č. 62. Následně hráč č. 62 hráče č. 24 podrazí. I v případě, že by došlo k současnému zasažení puku a nohy hráče, jednalo by se o nedovolený zákrok. Vzhledem k tomu, že pozice hráče č. 62 splnila požadavky hráče v brejku a to především v bodech: ‚1. Útočící hráč má puk pod kontrolou nebo je ve zjevné pozici získat pod kontrolu volný puk a jede sám na brankáře. 2. Útočící hráč nemá mezi sebou a soupeřovou brankou žádného soupeře.‘, má být v takovéto situaci nařízeno trestné střílení ve prospěch týmu Pardubic. Jednalo se o bezprostřední brankovou příležitost. Na záznamu je také vidět chybná pozice hlavního rozhodčího, který by správně měl být při své jízdě vzad minimálně 2 až 3 metry před vznikající situací.

Situace č. 2: zákrok na Tomáše Rolinka v čase 14:38

Dynamo: Dle našeho názoru se jedná o podražení Tomáše Rolinka brankářem hostů. Dle názoru Dynama měla po uplynutí vzájemných trestů následovat přesilovka pět na tři
Vladimír Šindler: Hráč Pardubic č. 60 zaujme pozici bezpečně před brankovištěm. Po střele směřuje odražený puk do vzdálenějšího rohu od postavení rozhodčího R1. Hlavní pozornost rozhodčího má směřovat k puku pouze periferně, v úhlu pohledu musí ponechat i situaci před brankovištěm. Dojde zde k podražení hráče č. 60 brankářem Chomutova č. 50. Bez ohledu na to, že by se jednalo o odložený trest, měl být uložen menší trest za podražení.

Situace č. 3: zákrok na Petra Čáslavu v čase 23:19

Dynamo: Dle našeho názoru se jedná o nedovolené bránění na Petra Čáslavu, situace bezprostředně před inkasovaným gólem.
Vladimír Šindler: Jednalo se o nedovolené bránění, hráči Chomutova č. 14 měl být uložen menší trest.

Situace č. 4: zákrok na Marka Trončinského v čase 36:18

Dynamo: Dle našeho názoru se jedná o podražení Marka Trončinského. Měla následovat přesilovka pět na tři.
Vladimír Šindler: Jednalo se o podražení a hráči Chomutova měl být uložen menší trest.