15.9.2017
Adam Joska

Junioři zvítězili nad Chomutovem po nájezdech

PARDUBICE — Junioři Pardubic po vyrovnané první třetině ve druhé části duelu dvakrát inkasovali, což museli dohánět v závěrečné periodě. Dlouho se jim nedařilo skórovat, až v samotném závěru se prosadil Machač a Zídek. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl o bodu navíc pro Dynamo Matěj Štefka.

DHL extraliga juniorů, 3. kolo, pátek 15.9.2017, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Piráti Chomutov

3:2
0:0, 0:2, 2:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 57:25 Machač (Matýs, Hoskovec), 58:41 Zídek (Faltys, Pochobradský), rozh. náj. Štefka – 26:18 Krejčiřík, 31:40 Krejčiřík (Bajer, Ouřada) Rozhodčí: Úlehla – Potůčel, Laczko. Vyloučení: 6:5, navíc Petrus (Pardubice) 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Střely na branku: 29:44. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Dynamo Pardubice: Kulich – Trejbal, Pražák, Faltys, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Bureš, Pochobradský, Petrus, Štefka, Machač, Černý, Syrovec, Kubišta, Matýs, Zídek, Veverka.
Piráti Chomutov: Běhula – Kopic, Seemann, Kleiner, D. Novák, A. Novák, Vícha, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Rindoš, Krejčiřík, Mařík, Šilar, Ouřada, Adámek.

Komentář

V první třetině byl k vidění vyrovnaný hokej, Dynamo se muselo hned třikrát bránit v početní nevýhodě. Ve 12. minutě se v oslabení dostali do zajímavé šance Zídek se Štefkou, když jeli na jediného obránce, ale Zídek špatně nahrával, na čemž celá šance ztroskotala. V závěru třetiny dokázal na poslední chvíli udržet útočné pásmo Pochobradský, jeho přihrávka prošla až na Matýse, jenž mířil z nadějné pozice na zadní tyčku, ale minul.

Skóre se poprvé měnilo až ve 27. minutě, kdy Rindoš poslal kotouč na Kulicha, ten ho vyrazil pouze před sebe, Zídek nedokázal ubránit Vojtěcha Krejčiříka, který puk nasměřoval k levé tyči – 0:1. O pět minut později vyústil menší tlak hostujícího celku v další branku. Ke sraženému kotouči se dostal mezi kruhy Bajer, popostrčil ho na Vojtěcha Krejčiříka a ten přidal svůj druhý přesný zásah – 0:2.

Pardubičtí se ve třetí třetině snažili snížit, jenže to se jim dlouho nedařilo. Ve 46. minurě se dostal do velké šance Zídek, který ani natřikrát neprotlačil kotouč přes beton Běhuly. V početní výhodě dostal přihrávku do dobré střelecké pozice Matýs, ideálně však nezakončil. Po tlaku Pirátů, který i díky Kulichovi ustáli, domácí vyrazili do akce dvou na jednoho. Matýs nahrál Pražákovi, který místo střely celou akci ještě vyšperkoval a nahrál mu zpět. Matýs před sebou měl odkrytou branku, jenže ji nedokázal trefit. Až v 58. minutě se Dynamo dočkalo snížení. Při přesilové hře pálil z mezikruží Michal Machač, na jehož střelu si sice Běhula sáhl vyrážečkou, ale kotouč skončil v síti – 1:2. Když po vzájemné potyčce rozhodčí vylučovali na obou stranách, Pardubice odvolaly brankáře a hrály pět na čtyři, čehož využily. Václav Zídek vystřelil od modré Václav Zídek, Pochobradský přejel před gólmanem a kotouč skončil přesně u pravé tyčky – 2:2.

V prodloužení předvedl dobrou individuální akci Ouřada, dostal se až za obránce, jenže se mu nepovedlo zasunout puk za Kulicha, vybojoval alespoň faul. Jenže přesilovku Piráti nedokázali využít a utkání dospělo až do samostatných nájezdů, které rozhodl v 5. sérii jako jediný úspěšný exekutor Štefka. Matěj Štefka vymíchal gólmana, položil si ho na led a zasunul puk do brány – 3:2.

Zápasy v sezóně

3. kolo, 15. 9. 2017
PCE - CHM
3:2
20. kolo, 1. 12. 2017
CHM - PCE
0:2
37. kolo, 23. 2. 2018
PCE - CHM
6:5p
42. kolo, 10. 3. 2018
CHM - PCE
1:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube