28.08.2017
Jan Hrabal

Antonín Dušek uspěl, podepsal dvouletou smlouvu

PARDUBICE — Hokejové Dynamo rozvážně buduje kádr pro novou sezonu, jeho členem bude střední útočník Antonín Dušek. Jedenatřicetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu zaujal na try outu a v pondělí odpoledne podepsal s vedením klubu dvouletou smlouvu.

„Jsem rád, že jsme se domluvili. Slibujeme si od něj, že nám pomůže v roli tvořivého centra, který zvedne naši ofenzívu. Počítáme s ním do první nebo druhé pětky. Antonín je v produktivním věku, proto jsme spolu uzavřeli dvouletý kontrakt. Věřím, že se naše cesty mohou spojit na ještě delší dobu,“ okomentoval příchod Antonína Duška generální manažer Dušan Salfický.

Zkušený útočník má na svém kontě již 419 startů v nejvyšší soutěži, v roce 2007 získal ve své první extraligové sezoně s Bílými Tygry Liberec bronzové medaile, o osm let později pomohl Pirátům Chomutov k postupu mezi elitu. Dále hrál ve Slavii Praha nebo Karlových Varech, kde měl v minulém ročníku aktivní bilanci účasti na ledě.

„Věděli jsme, co nám Tonda může předvést. V režimu try outu byl proto, aby se vypořádal s novým mančaftem a prostředím. Když hrál proti nám, byl nepříjemným soupeřem. Bohužel během zkoušky marodil, proto se trochu protáhla, chtěli jsme mít úplnou jistotu, ve hře byla jednání s Libercem ohledně hráčských práv. Jednání byla korektní, proto Tondovo hostování je rovnou dvouleté,“ doplnil Dušan Salfický.

Antonín Dušek se v Pardubicích zabydlel a vyhlíží svou již dvanáctou sezonu v české extralize. „Jsem rád, že jednání o nové smlouvě dopadla úspěšně a mohu hrát za Dynamo. Try out je nejistota, člověk musí čekat, jak dopadne. Trochu jsem byl nervózní, jsem rád, že dopadl úspěšně,“ řekl po podpisu kontraktu.

„Pardubice mají parádní zázemí, pár zápasů jsem zde odehrál v dresu soupeře, vím, jaká tu během zápasů panuje atmosféra. Po skončení minulé sezony jsem trénoval sám, má pauza byla delší. Jsem rád, že tu jsem od začátku tréninků na ledě, vše v kabině je v pohodě, je v ní legrace, tvoří se tu fajn parta. Vše je dobré. Společně se těšíme na novou sezonu!“ doplnil Antonín Dušek.

Antonín Dušek

  • Post: útočník
  • Datum narození: 8. dubna 1986
  • Výška: 184 cm
  • Hmotnost: 86 kg
  • Držení hole: levé