29.7.2017
Jan Hrabal

Další cenná výhra. Dynamo zdolalo také Avtomobilist

CHOMUTOV — Třetí výhru v přípravných utkáních si připsali hokejisté Dynama Pardubice. Východočeši zvítězili v Chomutově nad Jekatěrinburgem 2:0. Hned ve 4. minutě se trefil ve svém druhém střídání první střelou Peter Quenneville, vloni nejlepší střelec dánské ligy, ve druhém dějství se prosadil Patrik Poulíček. Účastník Kontinentální hokejové ligy hrozil zejména v přesilovkách, přes třicítku jeho střel pochytal bezchybný Ondřej Kacetl.

Přát., sobota 29.7.2017, SD Aréna

Jekatěrinburg

Dynamo Pardubice

0:2
0:1, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 3:53 Quenneville (Hlinka), 34:31 Poulíček (Sýkora). Rozhodčí: Fraňo, Kostourek – Belko, Coubal. Vyloučení: 6:8 (2:3, 3:2, 1:3), navíc Beran (Dynamo Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:2.
Jekatěrinburg: Ustinskij – Jegoršev, Ljamin, Žuravljov, Timašov, Mišarin, Ščemerov, Megalinskij, Trijamkin – Torčeňuk, Pilipenko, Simakov, Golyšev, Paré, Česalin, Tičar, Popov, Kuzněcov, Beck, Obidin, Rassejkin, Ivašov.
Dynamo Pardubice: Kacetl – Cardwell, Wishart, Trončinský, Čáslava, Holland, Havlík, M. Voženílek, Grebeňuk – Quenneville, Hlinka, Rolinek – P. Sýkora, Poulíček, Perret – Vondráček, Tomášek, Treille – Kaut, D. Voženílek, Beran.

Komentář

Dynamo se utkalo s Avtomobilistem v Chomutově, kde je jekatěrinburgský tým na soustředění. Účastník KHL v pátečním utkání nestačil na domácí Piráty, kterým podlehl 3:4 v prodloužení, ač vedl 3:1.

Pardubice, které přijela do SD arény podpořit asi padesátka věrných fanoušků, si nemohly přát lepší vstup do zápasu, neutekly ani čtyři minuty a vedly. Ve svém druhém střídání se první střelou v červenobílém dresu uvedl Peter Quenneville, nejlepší střelec loňského ročníku dánské ligy zacílil přesně po vyhraném buly – 0:1.

Hosté se posléze úspěšně ubránili dvěma početním převahám Rusů, Parého v 17. minutě při hře pět na pět vychytal výborný Ondřej Kacetl. Také Dynamo mělo v prvním dějství k dispozici přesilovku, Golyševův krosček nepotrestalo.

Vyrovnaný hokej pokračoval i ve druhém dějství, Východočeši nejprve zvládli další přesilovou hru Jekatěrinburgu, po ní zahrozili David Tomášek a Matěj Beran, kterého šikovný centr našel přihrávkou zpoza branky. Na opačné straně bránící Trončinský zabránil Tičarovi v přihrávce na osamoceného protihráče při brejku dvou na jednoho.

Ve 35. minutě zaúřadovala dvojice Petr Sýkora – Patrik Poulíček. Nejprve hráči s číslem 44 zhatil pěknou šancil brankář Ustinskij, o chvíli později po vyhraném buly druhý brankář Avtomobilistu kapituloval podruhé – 0:2. V závěru prostřední dvacetiminutovky Ondřej Kacetl vykryl Mišarinovu střelu mezi betony po jeho úniku.

Avtomobilist se za nepříznivého stavu tlačil dopředu, hrozil zejména v přesilovkách, za rovnovážného stavu nezískal výraznější herní převahu. Ve 45. minutě Torčeňuk vyjel zpoza brány odkud trefil pardubického gólmana. Z předbrankového prostoru se k puku dostal Cardwell, který našel jen hůl Rassejkina, jenž tvrdě vypálil, ale Kacetl si na jeho střele smlsnul. O čtyři minuty později brankář červenobílých parádním zákrokem zneškodnil trestné střílení Pilipenkovi.

V závěru bylo v pardubické obraně horko, po vyloučeních Hlinky a Trončinského hrálo Dynamo ve třech, ale náporu Avtomobilistu i s přispěním stoprocentního brankáře odolalo. Ondřej Kacetl měl i štěstí, když domácí Beck trefil 81 vteřin před koncem břevno jeho branky.

Ohlasy po utkání

Miloš Holaň (HC Dynamo Pardubice): „Utkali jsme se silným soupeřem, proti kterému jsme chtěli hrát aktivně. Vyrovnali jsme se mu v rychlosti, vycházeli jsme z dobré obrany, hráli jsme celoplošný hokej – v pěti dopředu i dozadu. Výborný výkon podal brankář Ondřej Kacetl. Mrzí mě zranění Matěje Berana, jenž má řeznou ránu na ruce, a zbytečná vyloučení, na nich musíme zapracovat. Těší mě nasazení, bojovnost a chuť vítězit. Shrnu-li všechny tři zápasy, tak nás toto zdobí, to je cenné.“

Fotogalerie