29.07.2017
Jan Hrabal

Dynamo jede k duelu s Avtomobilistem do Chomutova

PARDUBICE — Příprava na 68. nepřetržitou sezonu Pardubic v nejvyšší soutěži pokračuje naplno. Dynamo po dvou výhrách nad Slovanem Bratislava v minulém týdnu tvrdě potrénovalo a vyhlíží dalšího protivníka, tím bude již v tuto sobotu Avtomobilist Jekatěrinburg, se kterým se utká od 15.00 hodin v Chomutově. Vstup na utkání je zdarma.

Přípravné utkání: Avtomobilist Jekatěrinburg – HC Dynamo Pardubice
  • Pardubice sehrají třetí přípravné střetnutí proti mužstvu z Kontinentální hokejové ligy
  • Avtomobilist prohrál první utkání na soustředění v Chomutově s Piráty 3:4 v prodloužení, ač vedl 3:1.
  • Nejlepším střelcem Dynama v přípravě je dvoubrankový David Tomášek.
  • Vstupné na utkání je zdarma.
Sobota 29. dubna 2017 od 15.00 hodin, SD aréna, Chomutov

Pardubická soupiska je nadále lán široká, trenéři mají k dispozici šest pětek. „Trénujeme celý týden, půjdeme do utkání s Avtomobilistem v plné zátěží, což je dobře. Osobně se na zápas těším, věřím, že i hráči. Čeká nás kvalitní soupeř z Kontinentální hokejové ligy, prověří nás,“ řekl hlavní kouč pardubických hokejistů Miloš Holaň.

Dnešní utkání bude opět vítaným testem hráčů, kteří jsou v Pardubicích na zkoušku. Poprvé by měl dres Dynama alespoň v přípravném utkání obléci ruský obránce Alexandr Grebeňuk, který se k týmu připojil později. Připraveny jsou dlouholeté opory východočeského klubu – obránce Petr Čáslava nebo útočníci Petr Sýkora a Tomáš Rolinek.

„Každého hokejistu více baví hrát proti silným soupeřům než proti těm, se kterými se budeme potkávat v Tipsport extralize. Bude to pro nás dobrá prověrka, v níž si udělám další obrázek hlavně o hráčích, kteří jsou u nás na zkoušku. Sestavu mám již připravenou,“ řekl k nadcházejícímu duelu.

Zřejmě nejnáročnější prověrkou bude Mountfield Cup o týden později, v Hradci Králové sehrají pardubičtí hokejisté tři zápasy ve třech dnech. Postupně se utkají v pátek se Spartou Praha, v sobotu s Jižní Koreou a v neděli proti pořádajícímu klubu.

„To bude finální test pro hráče na zkoušku. Ihned po Mountfield Cupu si v pondělí sedneme a rozhodneme, které si budeme chtít nechat. Minimálně ve dvou zápasech se proto tito hráči objeví v naší sestavě. Sestava bude každý den jiná, nebudeme chtít hrát se stejnými hráči ve třech dnech. Uvažuji i o tom, že vytáhnu některé hráče z juniorky. Budeme se rozhodovat i dle zdravotního stavu hráčů,“ uzavřel šéf pardubické střídačky.

Aktuálně z kabiny Avtomobilistu

Jekatěrinburg je v Chomutově na soustředění, právě s Piráty se v pátek v podvečer utkal v prvním přípravném střetnutí na novou sezonu. V SD aréně, dějišti dnešního vzájemného utkání, vedl 3:1, nakonec prohrál 3:4 v prodloužení.

V minulé sezóně se Jekatěrinburg umístil na jedenáctém místě Východní konference s devětasedmdesáti body, a proto nepostoupil do play off. Branku Avtomobilistu hájí Jakub Kovář, kterého trenéři poslali proti Chomutovu do kasy.

Sestavy z minulého utkání

Klub Sestavy
HC Dynamo Pardubice Kacetl – Trončinský, Ščotka, Látal, M. Voženílek, Holland, Trejbal, Horyna – Moučka, Bojko, Pipek – Vondráček, Tomášek, Treille – D. Voženílek, Poulíček, Beran – Panna.
Avtomobilist Jekatěrinburg Kovář – Ljamin, Trjamkin, Jegoršev, Bodrov, Vasilevskij, Čajkovský, Ščemerov, Mišarin – Tičar, Paré, Beck – Milovzorov, Kučerjavenko, Mingalejev – Michnov, Pestunov, Garejev – Pilipenko, Popov, Česalin.

Představení soupeře

Avtomobilist Jekatěrinburg

Avtomobilist Jekatěrinburg

Oficiální název klubu: Chokkejnij klub „Avtomobilist“
Adresa: Bolšakova ulice 90, 620 144 Jekatěrinburg, Rusko

Internetové stránky: www.hc-avto.ru
E-mail: priemnaya@hc-avto.ru
Telefon: +7 343 357 31 71

Rok založení klubu: 2006
Klubové barvy: červená, černá a bílá
Kapacita stadionu: 5570 míst
Mistr ligy: nikdy
V nejvyšší soutěži: od roku 2009 do současnosti
Názvy klubu: 2009 – Avtomobilist Jekatěrinburg (Автомобилист Екатеринбург)

Prezident klubu: Andrej Kozicin
Ředitel klubu: Maxim Rjabkov
Sportovní ředitel klubu: Oleg Gross

Hlavní trenér: Vladimir Krikunov
Asistenti trenéra: Oleg Mikulčik a Nikolaj Zavaruchin

Hráli v týmu soupeře

Klub Hráči
HC Dynamo Pardubice —.
Avtomobilist Jekatěrinburg —.