05.03.2017
Jan Hrabal

Chceme vyladit naši formu na baráž, říká Otakar Janecký

PARDUBICE — V pátek zakončili hokejisté Pardubic ziskem dvou bodů základní část letošní extraligové sezony. V její další fázi čeká na Dynamo skupina o 11. až 14. místo, po ní baráž, a to po jedenadvaceti letech. Na klíčovou pasáž, která začne 28. března 2017, se chce co nejlépe nachystat.

„Měli jsme špatný začátek, Litvínov se dostal do dvou velkých šancí, ale Jaroslav Hübl, který chytal proti svým, je vychytal. Celý další průběh zápasu jsme odehráli perfektně, kluci makali, zaslouží si pochválit. Chvílemi to sice vypadalo, že hrajeme v Litvínově, ale za dva body jsme rádi. Jdeme dál!“ ohlédl se za pátečním duelem asistent trenéra Otakar Janecký.

Tipsport extraliga

Rozpis play out

  • 1. kolo, úterý 7. března 2017 od 17.30 hodin:
    PSG Zlín – HC Dynamo Pardubice
  • 2. kolo, pátek 10. března 2017 od 18.00 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – HC Olomouc
  • 3. kolo, neděle 12. března 2017 od 17.00 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary
  • 4. kolo, pátek 17. března 2017 od 18.00 hodin:
    HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice
  • 5. kolo, neděle 19. března 2017 od 17.00 hodin:
    HC Dynamo Pardubice – PSG Zlín
  • 6. kolo, pátek 24. března 2017 od 18.00 hodin:
    HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice

Informace o možnostech předprodeje vstupenek a výhod pro majitele permanentek naleznete na této stránce. ONLINE VSTUPENKY jsou již v systému v prodeji, pokladny Tipsport areny budou otevřeny od úterý 7. března 2017.

„O body už nám tolik nejde, nyní je potřeba se dát dohromady hlavně psychicky, abychom šli nahoru. Baráž bude velice těžká a rozhodovat v ní právě bude hlava. Stoprocentní náš výkon nebyl, to víme. Jsme rádi za zápas, jak jsme jej odehráli, proto jsme hráče pochválili, jak makali až do 62. minuty. Chybičky, které budou vždycky, jsme dělali, musíme pomalinku pracovat na jejich odstraňování. Pokud v tomto vytrváme, může vše dospět ke zdárnému cíli,“ pokračoval bývalý vynikající útočník.

Dynamo čeká play out, v něm změří síly se Zlínem, Olomoucí a Karlovými Vary, se kterými se posléze utká v baráži. „Všechny týmy v play out jsou nepříjemné, beru je jako přípravu na baráž, kde to bude podobné. WSM liga možná není kvalitou stejná jako Tipsport extraliga, ale nás čekají náročné zápasy proti klubům, které chtějí nahoru. Zlín, Olomouc a Karlovy Vary budou pro nás dobrou přípravou, protože budou hrát podobně urputně jako mužstva v baráži,“ prohlásil.

Nový trenérský triumvirát vedl Pardubice ve třinácti utkáních, tedy v extraligové čtvrtině. „Na začátku jsme si mysleli, že věci, které trénujeme, snáze přeneseme do zápasů, ale ono to tak snadné nebude. Na hráčích ležela a leží deka, bude to společná práce nás všech to odbourat před baráží. Věřím, že se to povede a uspějeme v ní,“ zdůraznil a k aktuálnímu programu A týmu doplnil: „Skončila základní část, kluci dostali jednodenní volno, aby si odpočinuli. V úterý hrajeme první zápas, vše budeme ladit tak, abychom se co nejlépe připravili na baráž. Chceme v ní uspět!“

Dynamo půjde do baráže proti Karlovým Varům a dvěma vítězným semifinalistům z WSM ligy. Do klání o prolínací soutěže postoupili hokejisté Motoru České Budějovice, Slavie Praha a Rytířů Kladna. Jediné vítězství chybí Dukle Jihlava, aby doplnila semifinálový kvartet.

„Jestli chceme zůstat v extralize, tak v baráži musíme uspět proti komukoliv, ať se do ní dostane po jakýchkoliv sériích. Nesmíme se dívat napravo, nebo nalevo, my se musíme dívat dopředu, jít svou cestou, hledět sami na sebe, abychom to zvládli,“ uzavřel Otakar Janecký.