23.02.2017
Jan Hrabal

Starší dorostenci jdou do play off z první pozice

PARDUBICE — Na velký úspěch dosáhli starší dorostenci Dynama v dlouhodobé části sezony. Nejprve vyhráli skupinu střed, ovládli i další fázi a do vyřazovacích bojů postoupili z nejlepšího postavení. Ve 44 utkáních nasbírali dohromady 93 bodů při parádním skóre 212:123. Teď ale začíná nová část sezony: play off! V jeho osmifinále se Dynamo utká s Rytíři Kladno, klání začíná v pátek v 18.00 hodin.

„Kluci chtěli hrát pěkný hokej a střílet hezké branky, proto jim to tam takhle napadalo. První lajna táhla celou sezonu, byla v největším laufu. Hodně jim pomáhal Matěj Blümel, hodně našich hráčů svými body přispělo k tomu, že jsme dali dohromady tolik gólů,“ ohlédl se za základní částí sezony trenér Martin Koudelka.

Bývalý útočník byl u týmu celou sezonu. Tu začal a dokončil z pozice hlavního trenéra Michal Mikeska, během jeho angažmá u A týmu vypomáhali prostřední akademické kategorii Richard Král a Milan Kusý. Během celé sezony hráli o čelo tabulky, které dobyli v závěrečných dvou kolech, kdy dokázali vyhrát v Třinci a ve Zlíně.

„První část sezony byla vyrovnanější v tom, že týmy nahoře neměly mezi sebou takové rozdíly. Naše výkony během celé sezony byly poměrně stabilní a bez větších výkyvů. Akorát se nám nepodařill vánoční turnaj v Hradci Králové, jinak jsme si drželi svou výkonnost, ač nás také trápila marodka,“ prohlásil Martin Koudelka.

Dynamo se může pochlubit nejlepšími přesilovkami – ve 183 početních výhodách vstřelilo 42 branek. Na druhou stranu se sluší podotknout, že naopak hra v oslabení nepatřila k jeho nejsilnějším stránkám. Ale ofenzíva, to ano! V první pětici tabulky kanadského bodování celé soutěže nalezneme tři hráče Pardubic.

„Celý náš systém byl založen na dobré obraně, tím jsme chtěli soupeře naštvat a jezdit do rychlých brejků. Docela se nám to dařilo, kluci tomu věřili, proto to vycházelo. I hráči, kteří nepříliš rádi brání, tak byli docela zodpovědní v defenzívě,“ řekl Martin Koudelka.

Základem je brankář. A Dynamo jich během sezony vyzkoušelo rovnou pět! „Tomáš Vlk se půlku sezony střídal s Janem Jánským, než se zranil. Oba chytali výborně, Tomáš je reprezentant a chytá také nadstandardně. Hráči cítí, že vzadu mají oporu, více si věří, to je logické. Brankáři jsou základ. Ve starším dorostu máme kvalitně obsazený brankářský post,“ nechal se slyšet kouč starších dorostenců.

Základní část je ale zapomenuta. Jediným kladem pro další část hokejové sezony, který si pardubičtí mladíci vybojovali, je výhoda domácího prostředí pro začátek série vyřazovacích bojů nebo pro případný rozhodující zápas.

„Ladíme věci, které se nám v závěru základní části nelíbily a které nám vázly. Jde o souhru a další vychytávky v rozehrávce. Ladíme formu na Kladno, abychom šli na něj v pohodě, a to fyzicky i psychicky,“ podotkl Martin Koudelka.

„Nestudujeme vyloženě videa, jde nám spíše o to, abychom věděli, z čeho tým ve své hře vychází, zda hraje spíše technicky, nebo naopak urputněji. Z takových poznatků vycházíme. Já tvrdím, je-li mužstvo dobré a kvalitní, samo by mělo vtisknout soupeři svůj styl. Máme připravené dvě varianty hry na Kladno. Jsme nachystáni,“ zdůraznil.

Starší dorostencům začne osmifinále play off v pátek 24. února 2017 od 18.00 hodin ve velké hale Tipsport areny, druhý duel je na programu o čtyřiadvacet hodin později. V Kladně se bude hrát v úterý 28. února 2017, případný čtvrtý zápas hned ve středu a pokud by série byla nerozhodná 2:2, tak by o postupujícím do čtvrtfinále play off rozhodlo sobotní utkání 4. března 2017 od 13.00 hodin v Pardubicích.

„Věřím, že si fanoušci najdou cestu do Tipsport areny, aby přišli podpořit naši mládež. Uzdravili se nám hráči, kteří by nám měli pomoci. Chceme hrát rychlý hokej a střílet pěkné branky. Říkám v nadsázce, že ty ošklivé mě nezajímají. Čím budou hezčí, tím to bude větší zábava. Přeji si, aby je kluci ukázali i našim fanouškům,“ doplnil Martin Koudelka.

Rozpis osmifinále play off NOEN extraligy staršího dorostu

Série se hraje na tři vítězná utkání.

1. utkání osmifinále play off, pátek 24. února 2017 od 18.00 hodin:
HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno

2. utkání osmifinále play off, sobota 25. února 2017 od 18.00 hodin:
HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno

3. utkání osmifinále play off, úterý 28. února 2017 od 16.00 hodin:
Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice

Případné 4. utkání osmifinále play off, středa 1. března 2017 od 16.00 hodin:
Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice

Případné 5. utkání osmifinále play off, sobota 4. března 2017 od 13.00 hodin:
HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno