08.02.2017
Jan Hrabal

Veteráni versus A tým. Dynamo připravuje speciální zápas

PARDUBICE — I v době reprezentační přestávky čeká na hráče Dynama hokejové utkání. Nebude jen tak obyčejné: v pátek 10. února 2017 se od 16.00 hodin střetnou v Tipsport areně s výběrem pardubických veteránů. Velká hala tak bude svědkem netradičního měření sil. Její hlavní vchod bude otevřen v 15.30 hodin, vstup je zdarma. Partnerem utkání je Elektrárna Opatovice.

„Přemýšlel jsem nad tím, čím bychom mohli udělat radost našim fanouškům. Naše dnešní situace není zrovna růžová. Vymysleli jsme toto utkání, které by mohlo zpestřit naši přípravu a zároveň by bylo alespoň menším potěšením našim příznivcům,“ řekl Otakar Janecký, asistent trenéra Pardubic, který za myšlenkou uspořádat takové utkání stojí.

„Bereme to i jako formu poděkování za to, jak nás i v této době neúnavně podporují, uvidí hrát současný A tým proti veteránům, na které chodili před několika lety. Věřím, že si páteční hokejové odpoledne všichni užijeme,“ pokračoval šestapadesátiletý bývalý útočník.

Toto spíše modelové utkání se odehraje podle veteránských pravidel. Hrací doba bude zkrácena na třikrát patnáct minut, rozhodovat bude dvojice arbitrů, nesmí se střílet příklepem a hrát do těla. „Reakce fanoušků, že se přijdou podívat, nás všechny těší. Nebude to žádná řežba, spíše si užijeme společné utkání, na kterém přivítáme naše příznivce. O hokej až tak nejde. Fanoušci uvidí spíše technickou hru – snad se jim bude líbit,“ poznamenal Otakar Janecký.

Výsledek pátečního duelu není stěžejní, i tak je jasným favoritem extraligový A tým. „V žádných myšlenkách nejdeme do utkání s tím, že chceme naše první mužstvo porazit – to se snad ani nemůže stát. Jdeme si to užít, zahrajeme si proti mladším a uvidíme,“ řekl.

Veteráni půjdou do zápasu v plné zbroji, za „oldies“ mohou nastoupit hráči starší pětatřicet let. Do této kategorie mohou spadat i nejzkušenější hokejisté A týmu. Ti si ale zahrají za své mužstvo. „Máme čtyři kompletní lajny, nebudeme náš tým posilovat o současné hráče prvního mužstva,“ pousmál se Otakar Janecký.

Utkání s legendami

Hosté autogramiády veteránů

  • Jan Czerlinski
  • Otakar Janecký
  • Zdeněk Joudal
  • Martin Koudelka
  • David Pospíšil
  • Stanislav Procházka
  • Tomáš Srnka
  • Jan Velinský
  • Petr Vršanský
  • Robert Vršanský
  • Marek Zadina

„Sejdeme se naše parta, co chodíme v pondělí hrát za veterány. Pozvali jsme také Jaroslava Kudrnu nebo Michala Tvrdíka, zahrají si Richard Král, Marek Zadina nebo Stanislav Procházka, či David Pospíšil. V obraně se budeme moci opřít o Aleše Píšu, volal jsem i Tomáši Pácalovi, ten ale má bohužel důležitější povinnosti v Kolíně, mrzí ho, že se nemůže zúčastnit,“ nechal se slyšet.

Veteráni nastoupí ve speciální edici dresů s logem Tesly na hrudi. Vyvedené červenobílé trikoty půjdou do elektronické dražby. Po skončení duelu se vybraní veteráni podepíší svým fanouškům dvacet minut po skončení utkání na východním ochozu Tipsport areny.

„Takové zápasy by se mohly konat každý rok, jsou zpestřením pro naše fanoušky. Uvidíme, jak bude akce úspěšná, mohli bychom na ni navázat a připravit třeba i bohatší program,“ doplnil Otakar Janecký.

Elektrárna Opatovice

Složení týmu veteránů Dynama Pardubice

Brankáři: Radovan Biegl a Dušan Salfický.

Obránci: Jiří Malinský, Petr Mocek, Petr Mudroch, Aleš Píša, Tomáš Srnka, Jan Velinský a Petr Vršanský.

Útočníci: Tomáš Blažek, Jan Czerlinski, Otakar Janecký, Zdeněk Joudal, Martin Koudelka, Richard Král, Jaroslav Kudrna, David Pospíšil, Stanislav Procházka, Michal Tvrdík, Robert Vršanský a Marek Zadina.